Dodaj komentar

Uz čitanje preboljela rastavu i tumor

ljubuski.info

Gospođa Olga Čuljak i učenica Marta Šaravanja su najčitateljice za 2017. u Ljubuškom. To su rezultati godišnjeg projekta Knjižnice Ljubuški naziva "Najčitatelj 2017.", koji provode vodstvo i djelatnici Knjižnice u cilju promicanja čitanja i razvijanja ljubavi prema knjizi kao izvoru znanja, razvijanja navike korištenja knjižnice i njezinih sadržaja tijekom cijelog života, potičući pri tome naviku i uživanje u čitanju.

U prostorijama Knjižnice upriličena je svečanost proglašenja najčitatelja i uručenja nagrada te priznanja, a proglašavaju se i dodjeljuju u dvije kategorije - odrasli i učenici osnovnih škola. U kategoriji odraslih čitatelja najčitateljica je Olga Čuljak iz ljubuškog sela Vojnići, a u kategoriji učenika osnovnih škola Marta Šaravanja iz Ljubuškog.

Čitanje kao psihoterapija

Završila sam ekonomsku školu, a radim kao trgovkinja u maloprodaji u Vojnićima. Čitanje mi jako puno znači, pet-šest godina čitam aktivno, u 15 dana pročitam tri knjige. Preboljela sam rastavu i tumor te mi čitanje dođe kao psihoterapija. Volim lagani žanr, ljubavni, a i povijesni, sve što se lijepo završava. Čitam i uvečer i po danu, kad god imam vremena, da ne mislim na poteškoće. Čitat ću i dalje, sve dok budem mogla dolaziti iz Vojnića u Knjižnicu po knjige - govori zadovoljno Olga Čuljak.

Idem u osmi razred OŠ Marka Marulića, volim knjige, dolazim u Knjižnicu svaka dva-tri dana. U Knjižnicu sam se učlanila prije tri godine, mama mi je to predložila, pristala sam i od tada redovito čitam. Nađem slobodno vrijeme, i u danu i navečer tijekom tjedna kad sam slobodna, a najviše preko vikenda i za vrijeme školskih praznika. S čitanjem ću nastaviti - kaže uz osmijeh učenica Marta Šaravanja.

Vrijedne nagrade

Ljubuške najčitateljice su dobile vrijedne nagrade - gospođa Olga ručni sat, učenica Marta tablet, a obje još i po knjigu "Hrvatska enciklopedija BiH", besplatnu člansku iskaznicu u Knjižnici za 2018. i plaketu.

Prigodne nagrade dobili su i čitatelji koji su osvojili 2. i 3. mjesto - Mirjana Bačić i Miro Herceg u kategoriji odraslih te Marija Herceg i Lucija Radić u kategoriji učenika. Osim toga, više čitatelja u objema kategorijama, koji su također redoviti i vrijedni čitatelji i članovi Knjižnice, dobilo je zahvalnice i besplatne članske iskaznice za 2018.

Nagrade i priznanja uručili su ravnatelj JU Kulturno-sportski centar Ljubuški Ivan Bebek i voditelj Knjižnice Ljubuški Ivica Vizentaner.

Ivan Kaleb | Večernji list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

5
7
5
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari