Dodaj komentar

Napretkov kalendar za 2018. godinu posvećen Gospi ljubuškoj

ljubuski.info

Malo Ljubušaka zna, a valjalo bi da svi znaju kako je na našem ovogodišnjem kalendaru prvi put objavljena jedna dragocjenost sa kojom se moramo ponositi kazao je fra Andrija Nikić prilikom predstavljanja Napretkovog kalendara za 2018. godinu.

HKD Napredak Mostar tiskalo je kalendar za 2018. godinu sa naslovnom fotografijom izvezene slike Gospe sa djetetom koja je nastala u 15.stoljeću.
Tek smo nedavno ušli u trag ovom iznimnom djelu kojeg su prema živoj predaji, franjevci iz Ljubuškog i Samostana svete Kate, s ostalim dragocjenostima davne 1468. odnijeli u Zaostrog.

Prema riječima fra Andrije Nikića, Gospa je bila i ostala suputnica i supatnica naših fratara.
Njih je dovela u Hercegovinu. S njima je bdjela u Franjevačkom samostanu u Ljubuškom. Njih je čuvala još od 1468. u Zaostrogu, njihovu slavu je proširila, Gospa je bila i ostala suputnica i supatnica naših fratara, uključujući ih među čuvare 2.709 najpoznatijih čudotvornih marijanskih svetišta 1672. godine. Gospa je među nama svojim ukazanjima od 1981. godine u Međugorju. Gospa želi svakodnevno ostati s nama, na što podsjećaju stranice našeg kalendara.

Svi koji žele imati kalendar za 2018. godinu posvećen Gospi Ljubuškoj na naslovnici mogu kontaktirati fra Andriju Nikića na broj mobitela 063-326-505 ili na e-mail nikic.andrija [at] tel.net.ba

Radio Ljubuški
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

1
9
4
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari