Dodaj komentar

Sindikati će tražiti smjenu Vlade

ljubuski.info

Prijedlog Zakona o Mirovinsko-invalidskom osiguranju u FBiH je neprihvatljiv, izjavio je u Sarajevu predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Ismet Bajramović, najavivši masovne prosvjede ukoliko zakon ipak bude usvojen.

Bajramović je nakon sjednice Glavnog odbora Sindikata izjavio kako će u tom slučaju zatražiti smjenu Federalne vlade.

Zatražio je i da Vlada ponudi probne izračune mirovina prema novom zakonu, odbacivši tvrdnje njegovih zagovornika da će radnici imati povoljnije uvjete umirovljenja.

Bajramović tvrdi kako to nije istina, te da su predstavnici Sindikata to potkrijepili dokazima.

Prema njegovim riječima, zakon bi doveo do drastične razlike u stažu osiguranja i mirovinskom stažu, čime bi bili diskriminirani radnici – bivši branitelji.

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH također je kazao da je od federalnog premijera Fadila Novalića tražio da povuče prijedlog zakona o MIO i uskladi ga s amandmanima koje mu je uputio Sindikat. Članove Ekonomsko-socijalnog vijeća (ESV) FBiH optužio je za nerad.

Ovom prilikom zatražio je i od lidera političkih stranaka da svaki ponaosob pročitaju dopis koji im je uputio i uvjere se u tvrdnje Sindikata.

Na sjednici u Sarajevu objavljeno je da će ovakve konferencije biti održane u svakoj županiji u Federaciji BiH.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

1
4
9
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari