Dodaj komentar

U hrvatskim županijama treba biti pluralizma

ljubuski.info

Na sjednici predsjedništva HSP dr. AS Bosne i Hercegovine raspravljalo se o aktualnom stanju u državi kao i o novim događajima vezanim za HNS.

Novi izborni zakon je nešto što je prijeko potrebno Bosni i Hercegovini. Bez promjena izbornog zakona na svim većim razinama vlasti primorani smo izići sa strankama HNS-a.

Za županijske razine gdje je većinsko hrvatsko stanovništvo, treba pokazati koliko tko vrijedi.

No, vjerujemo kako će doći do promjena izbornog zakona, te vjerujemo da se treba napraviti preuređenje Federacije putem Daytona 2.

HSP dr. Ante Starčević Bosne i Hercegovine predlaže i bori se za sve socijalne komponente. Navesti ćemo slučaj od prije par dana kad smo predložili za proračun Županije Zapadnohercegovačke uvođenje dječijeg doplatka u iznosu 5% proračuna, nismo dobili potporu vladajuće većine.

Isto tako potrebno je razvijati poduzetništvo, zaustaviti iseljavanje, ali kao da politički dužnosnici zaboravljaju da ovi problemi postoje i da uzimaju maha.

Smatramo da u županijama s većinskim hrvatskim stanovništvom treba biti pluralizma, što potiče vladajuću većinu da ozbiljnije i kvalitetnije pristupe rješavanju problema koji su vidljivi, ali smo itekako svjesni da smo dugi niz godina zakinuti po svim pokazateljima i bez obzira na razlike između hrvatskih stranaka moramo biti jedinstveni u svim razinama gdje se može biti.

Zato smo kao stranka svjesni odgovornosti i nećemo pasti u zabludu i napraviti grešku kao svi oni koji su se dosada prodali za judine škude.

Nadamo se i vjerujemo da se isto više neće ponoviti, navodi se u priopćenju HSP AS BiH.

HSP AS
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

6
2
1
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari