Dodaj komentar

U hrvatskim županijama treba biti pluralizma

ljubuski.info

Na sjednici predsjedništva HSP dr. AS Bosne i Hercegovine raspravljalo se o aktualnom stanju u državi kao i o novim događajima vezanim za HNS.

Novi izborni zakon je nešto što je prijeko potrebno Bosni i Hercegovini. Bez promjena izbornog zakona na svim većim razinama vlasti primorani smo izići sa strankama HNS-a.

Za županijske razine gdje je većinsko hrvatsko stanovništvo, treba pokazati koliko tko vrijedi.

No, vjerujemo kako će doći do promjena izbornog zakona, te vjerujemo da se treba napraviti preuređenje Federacije putem Daytona 2.

HSP dr. Ante Starčević Bosne i Hercegovine predlaže i bori se za sve socijalne komponente. Navesti ćemo slučaj od prije par dana kad smo predložili za proračun Županije Zapadnohercegovačke uvođenje dječijeg doplatka u iznosu 5% proračuna, nismo dobili potporu vladajuće većine.

Isto tako potrebno je razvijati poduzetništvo, zaustaviti iseljavanje, ali kao da politički dužnosnici zaboravljaju da ovi problemi postoje i da uzimaju maha.

Smatramo da u županijama s većinskim hrvatskim stanovništvom treba biti pluralizma, što potiče vladajuću većinu da ozbiljnije i kvalitetnije pristupe rješavanju problema koji su vidljivi, ali smo itekako svjesni da smo dugi niz godina zakinuti po svim pokazateljima i bez obzira na razlike između hrvatskih stranaka moramo biti jedinstveni u svim razinama gdje se može biti.

Zato smo kao stranka svjesni odgovornosti i nećemo pasti u zabludu i napraviti grešku kao svi oni koji su se dosada prodali za judine škude.

Nadamo se i vjerujemo da se isto više neće ponoviti, navodi se u priopćenju HSP AS BiH.

HSP AS
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

6
3
1
3

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto