Dodaj komentar

Olga Čuljak i Marta Šaravanja najčitateljice Knjižnice Ljubuški

ljubuski.info

U Knjižnici Ljubuški upriličena je svečanost proglašenja "Najčitatelj 2017." u kategoriji učenici osnovnih škola s područja općine Ljubuški te kategoriji odraslih čitatelja.

Mnogobrojne nazočne članove knjižnice, u uvodnom djelu svečanosti, ponajprije je srdačno pozdravio voditelj Knjižnice Ljubuški Ivica Vizentaner, koji je ujedno obrazložio ciljeve projekta "Najčitatelj" te kriterije prema kojima je Knjižnica Ljubuški odredila najčitatelje u naprijed spomenutim kategorijama.

Cilj projekta 'Najčitatelj' jest promicanje čitanja, nadasve kod učenika osnovnih škola, a dakako i kod odraslih, te razvijanje ljubavi prema knjizi kao izvoru znanja. Ujedno, jedan od ciljeva jest razvijanje navike korištenja knjižnice i njezinih sadržaja tijekom cijeloga života potičući pri tome naviku i uživanje u čitanju. Prema statistici posudbe knjižničarke su utvrdile identitete članova - najčitatelja, u kategoriji učenici osnovnih škola s područja općine Ljubuški te kategoriji odraslih čitatelja, koji su posudili najveći broj knjiga tijekom protekle 2017. godine, te se pokazali vrijednim i marljivim članovima, koji su puno čitali i razgovarali o knjigama, tražili savjet pri odabiru naslova te pravovremeno vraćali posuđene knjige, kazao je Vizentaner.

"Najčitatelj 2017." u kategoriji odraslih čitatelja je Olga Čuljak, dok je pak "Najčitatelj 2017." u kategoriji učenika osnovnih škola s područja općine Ljubuški Marta Šaravanja.

Najčitatelji su dobili vrijedne nagrade. Naime, u kategoriji odraslih čitatelja nagrada bijaše ručni sat, enciklopedija te besplatna članska iskaznica za 2018. godinu, a u kategoriji učenika osnovnih škola s područja općine Ljubuški nagrada bijaše tablet, enciklopedija i besplatna članska iskaznica za 2018. godinu. Ujedno, prigodnim nagradama nagrađeni su drugoplasirani i trećeplasirani čitatelji u obje spomenute kategorije.

Nagrade je uručio ravnatelj JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški Ivan Bebek, koji je ujedno uputio čestitku nagrađenima.

Ujedno, ovom prigodom uručene su zahvalnice i besplatne članske iskaznice za 2018. godinu dugogodišnjim vjernim i marljivim članovima Knjižnice Ljubuški, a iste je uručila knjižničarka Vlatka Jurič.

Svečanost proglašenja najčitatelja, glazbenom točkom na gitari, uveličao je Toni Petrović, učenik Glazbene škole Ljubuški.

Knjižnica Ljubuški
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

3
4
2
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto