Dodaj komentar

Optuženi za gospodarski kriminal izabran za čelnika gospodarstvenika

ljubuski.info

Damir Vican, direktor direktora tvornice kabela Miviko, izabran je za predsjednika Upravnog odbora Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP).

Naime, u utorak, 9. siječnja 2018. godine, održana je 1. sjednica novoizabranog Upravnog odbora Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP). Upravni odbor u sastavu: Ivan Pavković, Pero Lončar, Branimir Oreč, Damir Vican, Ante Pavković, Želimir Čamber, Oliver Begić, Stipan Mrvelj i Zoran Čutura, kao i novoizabrani predsjednik imaju mandat od dvije godine.

Smjernice rada UGP-a u 2018. godini bit će razmotrene i usvojene na sljedećoj sjednici Upravnog odbora, navedeno je na stranici ove Udruge.

Jedna od aktivnosti bit će ponovno aktiviranje rada Granskih povjerenstava: za graditeljstvo i planiranje, proizvodnju, trgovinu, poljoprivredu i stočarstvo te usluge i turizam. Sjednice svih pet granskih povjerenstava bit će sazvane prije održavanja sljedeće sjednice Upravnog odbora, kako bi njihovi prijedlozi bili uvršteni u dnevni red sjednice.

Upravni odbor usvojio je i Odluku o visini članarine za 2018. godinu. Članarinu plaćaju svi članovi koji su razvrstani u tri skupine prema prosječnom broju zaposlenih u prethodnoj godini, navedeno je na stranici.

Inače, protiv gospodarstvenika Damira Vicana trenutno se vodi sudski postupak, a ovaj gospodarstvenik se tereti da je, kao direktor i vlasnik poduzeća "Vican Trade" oštetio vjerovnika "E… SA" d.o.o. Sarajevo za iznos od 141.627,06 KM.

U namjeri da osujeti naplatu potraživanja Damir Vican je prvo donio Odluku o smanjenu temeljnog kapitala poduzeća 'Vican Trade' sa 1.314.155,72 KM na 4.129,32 KM. Nakon toga je donio Odluku o povećanju temeljnog kapitala poduzeća 'Miviko', čiji je jedini član i vlasnik udjela 'Vican Trade'. Iako je znao za presude po kojima je poduzeće 'Vican Trade' bilo dužno isplatiti vjerovniku ukupan iznos od 141.627,06 KM. Dakle, izvršen je prijenos pokretnih i nepokretnih stvari s poduzeća 'Vican Trade' na poduzeće 'Miviko'. Na taj način poduzećima 'Vican Trade' i 'Miviko' pribavio je protupravnu imovinsku korist u istom iznosu, s kojom su poduzeća raspolagala, izjavio je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu.

Vican niječe krivnju za navedeno djelo.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

3
3
7
7

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto