Dodaj komentar

Izviđač i PPD Zagreb u humanitarnoj utakmici za pomoć obitelji Šiljeg

ljubuski.info

RK Izviđač Central Osiguranje će u srijedu, 17. siječnja 2018. godine s početkom u 18:00 sati u Ljubuškom odigrati humanitarnu utakmicu za obitelj Šiljeg.

Protivnik će biti momčad RK PPD Zagreb iz Zagreba.

Cijena ulaznice će biti 5 KM.

Pomozimo majci u borbi protiv neizlječive bolesti triju sinova!

S teškom dijagnozom – Duchenneovom mišićnom distrofijom, bore se, nažalost, tri brata, Marko (16), Ante (15) i Karol (12), nastanjeni u selu Vašarovići u općini Ljubuški. Svjesna teške bolesti i situacije u kojoj se nalaze, njihova majka Vanja Šiljeg odlučila je iznijeti svoju tešku životnu priču.

Naime, spomenuto oboljenje najčešće pogađa mušku djecu, a odumiranje išića u najvećem broju rezultira invalidnošću i smrću uslijed zastoja u radu srca između drugog i trećeg desetljeća života.

Na ovaj scenarij Vanja ne želi ni pomišljati, stoga je snažno krenula u bitku s bolešću s kojom se suočavaju njezina djeca. Stupila je u kontakt s nekoliko roditelja čiju djecu je pogodila ista sudbina, sa željom da im pomogne pri nabavci lijeka koji će im produžiti životni vijek.

Želeći se što detaljnije informirati o ovoj bolesti, saznala je da ipak postoji lijek, iako još u eksperimentalnoj fazi. Nekoliko roditelja iz Amerike mi je dalo potvrdu kako je ovaj lijek učinkovit, osobito kod one djece koja su još pokretna.

Iako sam svjesna da moji sinovi nikada neće prohodati, uvjerena sam kako im ovaj lijek može pomoći da ojačaju srce i pluća. Jer, kad se dođe do faze korištenja respiratora, tada je za mnoge stvari već kasno. A ja samo želim da oni što zdravije i duže žive, i svim snagama borit ću se za to, navodi ova hrabra majka.

Uplate za pomoć obitelji Šiljeg možete izvršiti putem računa otvorenog kod Raiffeisen banke:

1613000077907351
S.W.I.F.T.: RZBABA2S
na ime Vanja Šiljeg.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

5
5
8
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari