Dodaj komentar

Deset milijuna maraka za službene limuzine

ljubuski.info

Najmanje deset milijuna maraka koštali su službeni automobili političara i dužnosnika kupljeni 2017. godine, pokazuje analiza Balkanske istraživačke mreže u Bosni i Hercegovini (BIRN BiH).

Više od 250 raspisanih nabavki automobila koje je analizirao BIRN BiH vrijedi preko 12 milijuna maraka, dok je vrijednost zaključenih ugovora veća od deset milijuna maraka. Za dio nabavki raspisanih u tijeku 2017. informacije nisu dostupne ili procedure još uvijek nisu završene.

Analiza BIRN-a BiH pokazuje da ove godine prosječna cijena oko 160 vozila na svim razinama iznosi 45.000 KM. BIRN BiH je analizirao samo nabavke putničkih automobila, odnosno limuzina. Analizom nisu obuhvaćene nabavke za policiju ili druge slične službe, niti komunalna poduzeća. Kao izvor podataka je korišten službeni portal javnih nabavki, na kojem se ne objavljuju sve provedene nabavke, a sve institucije ne objavljuju rezultate nabavki niti količinu automobila.

Deset najskupljih automobila kupljenih tijekom 2017. godine koštalo je preko milijun maraka.

Cijelu analizu, kao i tabelu 161 nabavke automobile iz ove godine - koju možete pretraživati po instituciji, iznosu natječaja i firmi koja je sklopila ugovor - možete pogledati ovdje.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

9
7
2
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto