Dodaj komentar

Ljubuški i Pregrađe odredili granicu

ljubuski.info

Nerijetko se događa da je prostor između dijelova i cjelina nekih gradova i njegovih prigradskih naselja, nejasan i neodređen, tj. ne zna se točno i precizno gdje počinje i završava grad, a gdje njegovo predgrađe.

Takav slučaj bio je u Ljubuškom, točnije između grada Ljubuškog i njegova prigradskog naselja Pregrađa. U nekim dodirnim područjima i točkama, ljudi koji tu žive i imaju svoje obiteljske kuće, ponekad su dvojili gdje su - u Ljubuškom ili Pregrađu? No, sad je sve jasno. Prema zakonskim propisima granice naseljenih mjesta na području općine, utvrđuje općinsko vijeće, i Općinsko vijeće Ljubuški je tako i postupilo i svojom odlukom utvrdilo točnu granicu između Pregrađa i Ljubuškog.

U odluci stoji kako ta granica ide južno od tromeđe naseljenih mjesta Ljubuški, Mostarska Vrata i Pregrađe, postojećom granicom do magistralne ceste M6 Grude - Čapljina, proteže se magistralnom cestom u smjeru zapada do kružnog toka, nastavlja se magistralnom cestom M-17.4 do granice naseljenog mjesta Humac, nakon čega se nastavlja južno granicom katastarskih općina Ljubuški -Humac. Jasna crta razgraničenja posebice je važna kada je riječ o katastru, a prema pravilima jedna katastarska općina obuhvaća jedno naseljeno mjesto.

Međutim, u ovom slučaju naseljeno mjesto Ljubuški i naseljeno mjesto Pregrađe, nalaze se u katastarskoj općini Ljubuški, odnosno dva naseljena mjesta nalaze se u jednoj katastarskoj općini.

Veći dio granice između naseljenih mjesta Ljubuškog i Pregrađa proteže se uz magistralnu cestu M-17.4 i sad je službeno određeno da ta granica ide u potpunosti tom magistralnom cestom sve do granice naseljenog mjesta Humac, gdje se dio granice između Pregrađa i Humca, proteže dijelom ulice Put za Bučine.

Ovim su, nakon dužeg vremena, dobri susjedi Pregrađani i Ljubušaci odredili i utvrdili svoje granice i udarili temelje da, kao i dosad, nastave živjeti u miru, slozi i razumijevanju.

Ivan Kaleb | Večernji list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

5
8
5
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Otišao sam, a nikad nisam otišao Ivica Primorac | kasce.com
ljubuski.info
Ni sad nije jasno Ružica Zeljko
ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari