Dodaj komentar

Ljubuški i Pregrađe odredili granicu

ljubuski.info

Nerijetko se događa da je prostor između dijelova i cjelina nekih gradova i njegovih prigradskih naselja, nejasan i neodređen, tj. ne zna se točno i precizno gdje počinje i završava grad, a gdje njegovo predgrađe.

Takav slučaj bio je u Ljubuškom, točnije između grada Ljubuškog i njegova prigradskog naselja Pregrađa. U nekim dodirnim područjima i točkama, ljudi koji tu žive i imaju svoje obiteljske kuće, ponekad su dvojili gdje su - u Ljubuškom ili Pregrađu? No, sad je sve jasno. Prema zakonskim propisima granice naseljenih mjesta na području općine, utvrđuje općinsko vijeće, i Općinsko vijeće Ljubuški je tako i postupilo i svojom odlukom utvrdilo točnu granicu između Pregrađa i Ljubuškog.

U odluci stoji kako ta granica ide južno od tromeđe naseljenih mjesta Ljubuški, Mostarska Vrata i Pregrađe, postojećom granicom do magistralne ceste M6 Grude - Čapljina, proteže se magistralnom cestom u smjeru zapada do kružnog toka, nastavlja se magistralnom cestom M-17.4 do granice naseljenog mjesta Humac, nakon čega se nastavlja južno granicom katastarskih općina Ljubuški -Humac. Jasna crta razgraničenja posebice je važna kada je riječ o katastru, a prema pravilima jedna katastarska općina obuhvaća jedno naseljeno mjesto.

Međutim, u ovom slučaju naseljeno mjesto Ljubuški i naseljeno mjesto Pregrađe, nalaze se u katastarskoj općini Ljubuški, odnosno dva naseljena mjesta nalaze se u jednoj katastarskoj općini.

Veći dio granice između naseljenih mjesta Ljubuškog i Pregrađa proteže se uz magistralnu cestu M-17.4 i sad je službeno određeno da ta granica ide u potpunosti tom magistralnom cestom sve do granice naseljenog mjesta Humac, gdje se dio granice između Pregrađa i Humca, proteže dijelom ulice Put za Bučine.

Ovim su, nakon dužeg vremena, dobri susjedi Pregrađani i Ljubušaci odredili i utvrdili svoje granice i udarili temelje da, kao i dosad, nastave živjeti u miru, slozi i razumijevanju.

Ivan Kaleb | Večernji list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

1
2
7
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto