Dodaj komentar

​Dvije sestre Gruđanke u njemačkoj vojsci

ljubuski.info

Svakodnevno možemo čuti kako je netko otišao vani u potragu za boljim životom. Sve češće iseljavaju i cijele obitelji u nadi da će pronaći bolji, ili barem bolje plaćen posao. Nerijetko to budu poslovi čišćenja, pomaganja starim i nemoćnim osobama, radovi u građevini, u raznim tvrtkama i slično.

No dvije sestre iz Gruda izabrale su jedan sasvim drugačiji i pomalo neobičan put.

Odlučile su prihvatiti izazov za mnoge najtežeg poziva i prijavile se u Njemačku vojsku, a obje su uspjele proći zahtjevna testiranja i ući u proces daljne obuke.

Iako rođene u Njemačkoj s pravom ih možemo nazvati pravim Gruđankama budući da su odrastale i školovale se tu s nama. Osnovale obitelji i nažalost zajedno s njima opet su bile primorane vratiti se u Njemačku. Pa opet ponosni smo na naše Katarinu i Karolinu.

Kako su ispričale bilo je zaista teško proći tromjesečnu početnu obuku ali su sretne što su obje uspjele, te sada grade karijere u profesionalnoj vojsci.

Mlađa sestra Karolina prijavila se u medicinski smjer, dok je starija sestra Katarina u Atomsko, kemijsko-biološkoj jedinici.

Čestitamo i sretni smo zbog njih, želimo im puno uspjeha u karijerama ali i u privatnom životu.

grude-online.info
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

1
1
9
3

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto