Dodaj komentar

"Nije istina da je išta mjenjano, također nam Isus ništa ne brani, nije došao ukinuti, već pokazati koliko smo mi ljudi komplicirani i koliko brinemo o nebitnim stvarima."
_______________________________________________
Nikada nećemo naučit voljeti svoju Bibliju ako je ne sagledamo sa svih strano, onako iskreno sa svim djelovima koji su mjenjani ili zapostavljani.
Naravno, imajmo u vidu turbulentna stoljeća kroz koja je prolazila, i, ono što je mjenjano, zapostavljeno i oduzeto, ne smije u nama umanjiti njezinu vrijednost koja je stoljećima hranila duhovni svijet čovječanstva!
Je, promjenjeno je Deset Zapovjedi!
One izvorne zapovjedi koje su urezane u dvije kamene ploče ne odgovaraju sadašnjem tekstu Zapovjedi.
Druga izvorna Zapovjed glasi da ne smijemo praviti likove svetaca, u obliku kipova, crteža, lijevanih i klesanih.
Česo sam puta žalostan kad u Međugorju po suvenirnicama promatram poredane kipove Gospe, isti međusobno nisu slični.
Nije čudo jer se mnogi uvoze iz Kine, čak znam da neke muslimanske obitelji rade na proizvodnju istih.
Ostaje nam da se zapitamo po kojem su ti umjetnici, u svom okruženju po ženskom uzoru bili inspirirani??
Još nešto, nekad je davno prorok Jeremija izričito tražio od prognanog Božjeg naroda da čvrsto u srcu čuvaju i poštuju ovu Drugu Zapovjed.
On je znao, tko se moli ispred lijevanih likova da njegova molitva putuje u duhu samo do tog lika a nikako prema Nebu!

Krešo

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

3
6
1
3

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari