Dodaj komentar

Prvo, što se tiče mog pitanja o 10 zapovjedi i tvog odgovora, nisam siguran možemo li reći kako su izmjenjene, ako su prevedene na bezbroj jezikai možda prilagođene u izgovaranju i pisanju, no mišljenja sam kako im je smisao i poruka ista.
Što se tiče svinjetine, pa valjda Židovi na to imaju odgovore, ta nije ta zabrana iz Islama :)
Ali razumno i prihvatljivo nama koji gledamo život i vjeru kroz Isusove stavove, je ponuditi jedini takav odgovor što si ti već napisao.
Doista je nezgodno kontrolirati masu ako krene prekomjerna konzumacija alkohola na velikim vrućinama. :) To svi znamo :)
Opet, netrebamo uopće započinjati ove teme o drugim vjerama, jer ih niti možemo razumjeti niti pokušavati živjeti ili postavljati pitanja zašto netko tako živi, njegov odabir, moj nije, no ako me upita za mišljenje dobit će ga.
Niti jedan židov ili musliman ne čini grijeha konzumirajući meso ili alkohol, ma niti jedan čovijek, a svima nam je zajednički grijeh i problem kad to krene u neumjerenost.
Ako smo Kršćani, onda mi sve gledamo i najvažnije nam je ono od Isusovog rođenja, ostalo je već Isus obrazložio i prije i poslje njega.
Kršćanstvo je doista jedina vjera koja ništa ne brani, pa čak i ovih 10 zapovjedi bi moglo biti 10 savjeta.
Očenaš kako god izgovarao, izgovaraj ga srcem, ostani vjeran Isusu i svetom Trojstvu, svojoj Crkvi i poštuj svakog čovijeka.
Da ne bi sad išli u povijest i lažno te ustvari političko optuživanjem sa herezama, ovih krajeva navodili kao primjere različitostima Kršćanstva u cjelom svijetu.
Nigdje Isus nije rekao da svi moramo biti jedan narod ili govoriti jednim jezikom.
Možemo li reći da neka od protestantski crkvi ne može osobu dovesti do Isusa?
Moje osobno mišljenje je kako je punina vjere u Katoličkoj Crkvi, a nikom ništa neću nametati niti braniti.
Pozdrav svima i Bog nas sve blagoslovio te nam podario mira i ljubavi.
Uživajmo u došašću :)

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

6
3
7
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto