Dodaj komentar

OŠ Ivane Brlić Mažuranić Ljubuški u projektu "Volontiranje je cool"

ljubuski.info

Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA, koji potiče sudjelovanje mladih u političkom i društvenom životu, ove je godine organizator projekta pod nazivom "Volontiranje je cool!", u koji je bila uključena i OŠ Ivane Brlić Mažuranić iz Ljubuškog.

U protekla dva mjeseca oko 20-ero učenika/volontera devetih razreda , pod vodstvom nastavnica Jelene Milićević i Terezije Čolak, dva puta tjedno realiziralo je volonterske aktivnosti u Udruzi za djecu s posebnim potrebama "Duga" i u Staračkom domu Ljubuški.

U udruzi "Duga" učenici/volonteri škole družili su se s djecom s posebnim potrebama, pomagali im u izradi čestitki, božićnog nakita, ukrasnih kutijica, igrali s njima društvene igre, pjevali, plesali…Ukratko, trudili su se pokazati im kako to što su drugačiji od drugih, zapravo može oplemeniti sredinu u kojoj žive.

Posjetima staračkom domu učenici/volonteri svojim su dolascima na različite načine obogatili njihovo slobodno vrijeme: družili su se s njima, razgovarali, uključivali ih u društvene igre unutar ustanove, a sve u želji da im dan učine što ljepšim. Čak su, za kraj druženja, pripremili i predstavu, koja je starije vratila u dane njihova djetinjstva i mladost.

Zahvaljujući iskustvu koje su stekli u ovom projektu, učenici/volonteri OŠ Ivane B. Mažuranić sudjelovat će i na završnoj priredbi projekta "Volontiranje je cool!", pod nazivom "Galerija volonterizma", koja će se održati 5. prosinca na Ilidži. Na taj način želi se i obilježiti Međunarodni dan volontera i promovirati doprinos učenika/volontera u njihovim sredinama.

I na kraju, preostaje samo reći ono što poručuju naši učenici/volonteri:
Tako je dobar osjećaj kad pomažem drugome! Ali, to je i prilika da naučimo nešto novo i upoznamo nove ljude.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
OŠ IBM
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

7
5
7
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto