Dodaj komentar

Danas pregovori oko novog zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju

ljubuski.info

Predstavnici Vlade Federacije BiH danas će se sastati s predstavnicima umirovljenika kako bi razgovarali o novonastaloj situaciji u vezi s donošenjem novog Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju.

Sastanak izaslanstva Vlade FBiH i predstavnika Saveza udruga umirovljenika u FBiH i Saveza županijskih udruga umirovljenika Mostar bit će održan u zgradi Vlade FBiH.
Hitno održavanje ovog sastanka tražili su predstavnici Saveza udruga umirovljenika u FBiH, što su čelnici Vlade Federacije BiH odmah prihvatili - stoji u priopćenju za javnost.

Mi smo u petak uputili zahtjev Vladi i, evo, oni su nam već odgovorili da prihvaćaju razgovor s nama. Želimo vidjeti što federalna Vlada planira, hoće li se moći donijeti ili ne zakon o MIO do nove godine. Želimo vidjeti njihov stav kako bismo odlučili što nam je dalje činiti. Mi danas imamo i sastanak Stožera za prosvjede na kojem ćemo se dogovoriti o zahtjevima koje ćemo uputiti Vladi FBiH. Ako se novi Zakon o MIO ne donese do nove godine i ne budu isplaćene mirovine 5. veljače, kako je predviđeno zakonom, s povećanjem deset posto onima koji su otišli u mirovinu do 31. srpnja 1998. godine i od te godine do 31. prosinca 2007. godine pet posto, onda ćemo tražiti da se sve mirovine od siječnja povećaju deset posto - poručio je Mehmedalija Rapa, predsjednik Saveza udruga umirovljenika FBiH.

U izaslanstvu Vlade Federacije BiH bit će premijer FBiH Fadil Novalić (SDA), zamjenici premijera federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača (SBB), federalna ministrica financija Jelka Milićević (HDZ) i ravnatelj Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje Zijad Krnjić. U izaslanstvu predstavnika umirovljenika bit će predsjednik Skupštine Saveza udruga umirovljenika u FBiH Omer Omerefendić, predsjednik Izvršnog odbora ovog Saveza Mehmedalija Rapa, članovi Izvršnog odbora i Stožera za prosvjede Saveza, kao i predstavnici Saveza županijskih udruga umirovljenika Mostar na čelu s predsjednikom Ivanom Kožulom.

Podsjećamo, Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na prošloj sjednici nije razmatrao Zakon o MIO. Odlučujući su bili glasovi zastupnika iz reda SBB-a koji su "oborili" hitnu proceduru zakona koju je uputio njihov ministar rada i socijalne politike Federacije BiH Vesko Drljača. Oni su istaknuli da je stav Kluba SBB-a da predloženi zakon ne treba razmatrati po hitnom postupku, već da ide u redovitu proceduru.

Predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić istaknuo je da se svi koji ne podrže zakon kockaju sa sudbinom 410.000 umirovljenika jer će doći do urušavanja mirovinskog fonda, dok novi zakon osigurava dugoročnu financijsku održivost i redovite isplate kroz riznicu.
Ako novopredloženi zakon ne bude usvojen, 410.000 ljudi će ostati bez primanja, kazao je Novalić.

Marija Medić Bošnjak | Večernji list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
7
3
6
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari