Dodaj komentar

Ljubuški slavi blagdan sv. Kate, svoje nebeske zaštitnice

ljubuski.info

Slavlje sv. Kate, nebeske zaštitnice Ljubuškog je počelo ranom misom u 9 sati, a nastavljeno je u 11 sati procesijom s kipom sv. Kate koja je krenula iz crkve sv. Kate, prošla ulicama Ljubuškog i vratila se u crkvu, gdje je održana svečana misa.

Kip su nosili humački framaši, a u procesiji je bio veliki broj vjernika.

Nakon procesije slavljena je sv. misa koju je predvodio fra Dane Karačić iz Širokog Brijega, u zajedništvu s humačkim gvardijanom fra Darijem Dodigom i humačkim župnikom fra Ljubom Kurtovićem.

Fra Dane Karačić, dugogodišnji humački fratar i gvardijan 0d 1978. - 1988. godine, koji je 1984. prvi obnovio crkvu sv. Kate, se u propovijedi osvrnuo na izazove koji prijete katolicima u modernom društvu, dotaknuvši se i pitanja društvenih vrijednosti i obveze očuvanja braka, ljubavi, vjere.

Kazao je kako naše društvo treba očuvati od svih poroka suvremenog svijeta, bezboštva, da se čovjek treba okrenuti istinskoj vjeri, istaknuvši primjera života i mučeništva svete Kate, blaženog Alojzija Stepinca i svih prognanih kršćana.

Fra Dario Dodig, gvardijan humački se zahvalio vjernicima na dolasku, obećavši obnovu crkve sv. Kate, napomenuvši kako će ona novčano biti zahtjevna, pa je zamolio vjernike prilozima pomoći obnovu.
Obećao je i kako će za 20-ak dana u crkvi sv. Kate biti instalirano suvremeno grijanje i hlađenje koje će koštati 30.000 KM.

Fra Dane Karačić se zahvalio crkvenom zboru sve Kate kojeg vodi profesorica Šaravanja na odličnom pjevanju.

Ljubuški političari nisu zamijećeni.

Napomena:

Budući da je 25. studenog blagdan sv. Kate i Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, pridružujemo se međunarodnoj kampanji te ćemo tijekom 16 dana trajanja kampanje narančastom bojom pokušati skrenuti pozornost na problem nasilja nad ženama i djevojčicama.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

6
8
3
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari