Dodaj komentar

Pokrenuta inicijativa za raspravu o "socijalno ugroženim ministrima", HDZ BiH krivi medije!

ljubuski.info

Na idućoj sjednici Predsjedništva HNS-a moglo bi se raspravljati o tzv. socijalno ugroženim ministrima iz reda HDZ BiH.

Kao član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine dužnost mi je uputiti zahtjev članovima Predsjedništva HNS-a da se na prvoj idućoj sjednici raspravlja o tzv. socijalno ugroženim ministrima iz reda HDZ BiH. Nedopustivo je da osoba poput Darinka Mihaljevića obnaša tako važne političke i izvršne dužnosti ukoliko se zna da su njegova djeca lažiranjem isprava stekli protupravnu imovinsku korist i time oštetili proračun Republike Hrvatske, očemu postoje dokazi, a što potvrđuje i prijava protiv Darinka Mihaljevića koju je zaprimilo Državno odvjetništvo RH zbog navedenih kaznenih djela, navedeno je u priopćenju Hrvatske liste za Livno, koje potpisuje Josip Perković Član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora.

U priopćenju se navodi kako je svojim nečasnim djelima, obitelj ministra Mihaljevića oštetila stvarno socijalno ugrožene studente, kojima je stipendija jedini izvor financiranja studija.
Stavljajući sebe u kategoriju socijalno ugroženih osoba, a radi mogućnosti koje ta kategorija pruža (stipendije za djecu), gospodin Mihaljević je pokazao da je nemoralna i nečasna osoba kojoj ništa nije sveto. Od poteza ministra Mihaljevića još je sramotniji stav njegove stranke HDZ-a BiH, koja se otvoreno stavila u zaštitu ministra, a ujedno prozvala medije za nekakav linč. Sramotno je što se HDZ BiH izdaje za suvremenu, europsku i socijalnu stranku, a stavlja se na stranu osoba sumnjivog morala, navodi se u priopćenju Hrvatske liste za livno.

Dodaju, da umjesto da ministar bude ekspresno smijenjen, HDZ BiH mu daje podršku da i dalje ostane ministar unutarnjih poslova, kako bi štitio osobe sumnjiva morala koje su počinile teška kaznena djela, za što, kako navode, Hrvatska lista za Livno ima dokaze.
Darinko Mihaljević, ministar u Vladi HBŽ mora biti primjer svima nama da se ne isplati biti pohlepan i nemoralan, te od Hrvatskog narodnog sabora, a prije svega predsjednika HDZ-a BiH, očekujem kako će iskoristiti svoj autoritet i smijeniti nemoralnog ministra i time ukazati da postoji barem tračak nade za moral i poštenje u politici, navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, nakon što je objavljeno da je troje djece ministra unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, Darinka Mihaljevića, dobilo stipendije za socijalno ugrožene studente u Hrvatskoj i sam ministar je to bez skrivanja potvrdio.'

Ministarska plaća od 2.950 maraka, naknade za rad u povjerenstvima, plaća supruge koja radi u Upravi za neizravno oporezivanje od 1.500 maraka - ukupno oko 4.500 maraka, nisu im bili dovoljni!

Darinko MIhaljević, desetak dana nakon što su mediji objavili skandala, podnio je ostavku na mjesto predsjednika HDZ BiH Livno.

Za ministarsku aferu sa stipendijama HDZBiH krivi medije?

Općinska organizacija HDZ BiH Livno najoštrije osuđuje i odbacuje orkestrirane, neutemeljene, tendenciozne napade i podmetanja istaknutim članovima stranke od strane onih koji svoju političku kreaciju svode na najgnusniji način blaćenja kako pojedinaca tako i članova njihovih obitelji zbog nedostatka vlastitih ideja i programa, navodi se u priopćenju HDZ-a BiH.

Kako je priopćeno, općinski odbor HDZ-a BiH u Livnu prihvatio je ostavku Mihaljevića te je na mjesto predsjednika jednoglasno izabran Stipe Pelivan. Objašnjeno je kako je ministar unutarnjih poslova odlučio povjeriti svoj mandat stranci.

Troje djece ministra Mihaljevića prijavilo se i dobilo mjesečne stipendije od po 1.200 kuna za socijalno ugrožene studente za vrijeme studiranja u Hrvatskoj iako su mjesečna primanja njihova oca višestruko veća od navedenog minimuma. Mihaljević je nakon izbijanja afere vratio novac u hrvatski državni proračun.

HDZ-u BiH to očito nije sporno. Umjesto osude očiglednog kršenja zakona od strane obitelji Mihaljević, krivce su pronašli u medijima.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

6
5
3
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari