Dodaj komentar

Društveni autoriteti šute na veliku dramu egzodusa našeg naroda

ljubuski.info

U vremenu apokaliptičkog pustošenja i iseljavanja stanovništva iz naših povijesnih krajeva, samo razrađena strategija opstanka i stimuliranje obitelji i rađanja može zaustaviti pošast koja nas je zahvatila. Mudrom politikom Danska i Irska su uspjele zaustaviti procese iseljavanja i fantastično popraviti demografsku sliku svojih zemalja potičući porodiljne naknade i dajući povlastice majkama, stoji u priopćenju Hrvatskog saveza HKDU, Hrast- HNL - Čapljinske neovisne stranke i HSP dr. Ante Starčević, a koje potpisuje Pero Barbarić-Pepi.

Umjesto da se uhvate u koštac s najvećim problemom egzodusa koji je pogodio naš narod, Vlada HNŽ-a na prijedlog ministra zdravstva i rada dr. Opsenice donosi zakon kojim se majkama smanjuje naknada za trudničko, umjesto dosadašnjih 100%, plaća 80%.

Ovakav potez Vlade kazuje kako se radi o oligarhiji koja se sasvim odnarodila i donosi protukršćanske, depopulizacijske i nehumane zakone. Više nije problem ovom narodu aktualna vlast koja sve više pokazuje svoje skriveno lice i namjere.

Sve veći problem postaje neshvatljiva šutnja društvenih autoriteta koji su zbog straha ili interesa postali teret i sramota našeg naroda. Svojom šutnjom, a puno puta i odobravanjem, omogućili su razvoj ove situacije. Šute na ovu veliku dramu egzodusa našeg naroda koja se odvija svaki dan pred našim očima, gdje naša djeca u suzama odlaze u nepoznato u potrazi za poslom da omoguće pristojan život svojoj obitelji. Umjesto da viču s krovova, te na taj način u skladu sa svojim mogućnostima izvrše pritisak na vlast da prestane donositi ovakve zakone koji će još više pospješiti odlazak našeg naroda sa ovih prostora, oni svoj strah i kukavičluk (čast rijetkim izuzetcima) pokrivaju izrazom "razboritosti".

Nije vrijeme za šutnju i mlakost, dok narod sa suzama napušta svoja povijesna ognjišta. Od Vas koji bi trebali biti savjest i cvijet jednog naroda očekuje se, više nego od radnika koji je umoran za plugom ili u tvornici za nekim strojem, da hrabro i odvažno, bez kalkulacija što ćete dobiti, a što izgubiti, dignete svoj glas na ovu situaciju koja poprima obrise velikog egzodusa i tragedije hrvatskog naroda. Vi ste sukrivci zajedno sa aktualnom vlasti za ovu situaciju u kojoj smo se našli. Koga i čega se više bojite? Dokle ćete razborito šutjeti? Hajde ojunačite i odvažite se! Ne bojte se onih od kojih će sutra ostati samo prah i pepeo, ali se itekako bojte biti neprijatelji Božji i izdajice svoga naroda, stoji u priopćenju.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

3
4
3
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Ljudi trećeg reda Ružica Zeljko
ljubuski.info
Zakon pišem, tinta mi se proli Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari