Dodaj komentar

Sjećanje na dr. Krešu (Chris) Alilovića

ljubuski.info

Nećemo braćo da ostanete u neznanju o umrlima, da se ne žalostite poput ostalih koji nemaju nadu. Jer ako vjerujemo da je Isus umro i uskrsnuo, tako će i Bog one koji su umrli ujedinjeni s Isusom dovesti s njim. (1 Sol. 4. 13-14)

Teško nam je vjerovati da je u 70. godini života umro Krešo ili Chris, kako je bio poznat u kanadskom poslovnom svijetu i hrvatskoj zajednici Toronta i Mississauga, čovjek onakvog stasa s čvrstom vjerom hranio svoju dušu, a imao je disciplinu u životu i etiku u poslu.

Krešo je bio gladan za znanjem, pa je konstantno tražio nova tehnička i životna saznanja, u čemu je bio precizan i veoma pedantan, zbog čega je uživao veliki autoritet i povjerenje u poslovnim krugovima elektronike u Kanadi.

Za one koji se razumiju u elektronske usluge samo ćemo navesti područja Krešinih usluga: Web Services; E-mail Services; Domain Services; Graphic Services; Web Development, Web Application Services; Database Integration; E-Commerce; Network Design, Network Administration; Cabling; Hardware; Software; Consulting; Training - i još puno toga.

Od svega onoga što je Krešo stekao u životu ostavio je svojoj obitelj, a ponio je sa sobom dobra djela za koje će biti nagrađen u Kraljevstvu nebeskom.

Pokojni Krešo ostvio je, uz obitelj i rodbinu, brojne osobne i poslovne prijatelja, te je njegov odlazak u život vječni ostavio veliku prazninu u ovdašnjoj sredini, ne samo kao vrsnog stručnjaka nego i kao dobrog čovjeka.

Nije potrebno u ovom žalosnom osvrtu navoditi mnoge pojedinosti iz Krešinog života, naime one koje zanima mogu vidjeti na google.com njegov profil i brojna ostvarenja. Stoga smo ovaj kratki osvrt napisali kao spomen pok. Kreše, jer nisam mogao doći da se s njim osobno pozdravim na grobištu, mada je on znao da smo s njime bili u mislima i molitvi u njegovim teškim mukama, dok je nemilosrdna bolest urušila njegovo tijelo.

Isto tako, želimo se sjetiti obitelji i rodbine pok. Kreše i pridružiti se njima u tuzi i zamoliti Svevišnjemu da im pomogne u ovim teškim danima izdržati bol i tegobe, te neka ostanu dosljedni u vjeri i uvjerenju da će Krešo živjeti s nama sve dok u nama živi spomen na njega. Dobri ljudi ne umiru!

Kako je Krešo bio odlučan za životu, tako je bio odlučan i za smrt, jer nije htio umrijeti u tuđini, takvu smrt smatrao je prokletstvom, stoga je svoje bolesno tijelo donio u domovinu, na Humac kod Ljubuškog - u rodnu grudu, gdje je htio Bogu dušu dati a tijelo ostaviti na vječni počinak u Humačkom groblju, gdje će sa svojim roditeljima i rodbinom čekati uskrsnuće tijela i u život vječni.

Dragi Krešo, počivaj u miru Božjem i neka ti bude laka naša hrvatska hercegovačka gruda, koju si neizmijerno volio, neka ti svjetlost vječna svijetli u Kraljevstvu nebeskom.

Ucviljenoj obitelji i rodbini šaljemo naše iskrene sućuti. Farewel and Godspeed dear friend.

Rudi i Rozi Tomić, Toronto
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

8
4
6
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Evo nam ga opet Treći! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Mamci za krokodile Ružica Zeljko
ljubuski.info
Crkvi u Hrvata treba šamar kakav je dobio papa Franjo teolog Dalibor Milas | express.hr
ljubuski.info
O kojoj Herceg Bosni pisati? Slaven Raguž | Hrvatska republikanska stranka

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto