Dodaj komentar

Još 248.745 KM za saniranje dijela šteta s područja općine Ljubuški

ljubuski.info

Danas je u Vijećnici u Ljubuškom održan sastanak Stožera civilne zaštite općine Ljubuški. Na sjednici je usvojena Odluka o odobravanju jednokratne novčane pomoći za saniranje dijela šteta oštećenim građanima s područja općine Ljubuški, u iznosu od 248.745,00 KM.

Od prijavljenih 500 nastalih šteta, stvoreni su preduvjeti za djelomičnu isplatu nastale štete za njih 340, koji su dostavili brojeve transakcijskog žiro računa. Po elaboratu Procjene nastalih šteta, općinsko povjerenstvo za procjenu šteta je ukupnu nastalu štetu procijenilo na 4.929.513,70 KM.

Podsjetimo da je Općina Ljubuški već ranije isplatila dio nastalih šteta u iznosu od 200.000 KM.

Osim toga, usvojena je Odluka o odobravanju sredstava u iznosu od 600 KM za provođenje edukacije polaznika i uposlenika dječjih vrtića na temu: Ponašanje u slučaju izbijanja požara te pojava prirodnih i drugih nesreća, kao I upoznavanje s brojevima telefona koji se koriste u hitnim slučajevima.

Na sjednici je predstavljen i prijedlog Plana zaštite od požara općine Ljubuški izrađen od strane ovlaštene tvrtke Tehnozaštita d.o.o.

Raspravljano je i o protekloj požarnoj sezoni, svim poteškoćama na koje se nailazilo, analizi broja i lokaliteta nastanka požara, broju prijavljenih i sankcioniranih počinitelja te o nužnosti postavljanja hidrantske mreže na području Općine Ljubuški.

Radio Ljubuški
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

3
6
4
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Je li nam bijeg jedina preostala borba? Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Nikad ne reci nikad! Ružica Zeljko
ljubuski.info
Nikad ne odustaj! Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari