Dodaj komentar

Klasična glazba povezala mlade iz Ljubuškog i Jablanice

ljubuski.info

Treći "Omladinski susreti kroz klasičnu glazbu", održani su u subotu, a realizirao ih je Međunarodni centar za djecu i omladinu "Fortis" iz Jablanice.

Projekt je fokusiran na susretima između mladih kroz učenje i sviranje klasičnih kompozicija, a sve u vezi sa daljnjim unapređenjem kulturnog života lokalne zajednice i grada.

Susretima su povezane dvije županije - Hercegovačko-neretvanska i Zapadnohercegovačka, zatim Općina Jablanica i Grad Ljubuški i dvije ustanove: Osnovna glazbena škola Ljubuški sa Centrom "Fortis" iz Jablanice, priopćio je Međunarodni centar za djecu i omladinu.

Set aktivnosti (glazbene radionice, zajednički koncert) uključivao je učenje, diskusije, prezentacije, razmjene dosadašnjih iskustava. Ovo je, također, jedan jedinstven projekat koji zajedno sa klasičnom glaznom, kao najvećim stupnjem glazbe, glazbenim radionicama, zajedničkim koncertima, može utjecati na kulturni nivo građana, priopćili su iz "Fortisa".

Kroz ovaj projekt došlo je do afirmacije djece i mladih koji u sebi već imaju i talent i volju i želju za sviranjem, a time je i njihovo znanje uvećano nenadmašnim skladateljima poput: Bacha, Mozarta ili Straussa.

Projektom su otklonjene sve nacionalne barijere. Na susretima su nastupali učenici Osnovne glazbene škole Ljubuški i Male škole klavira iz Jablanice. Susreti su održani u novoizgrađenim prostorijama Osnovne glazbene škole Ljubuški.

Učenici su svirali na klaviru, violini i flauti, nakon čega su svi sudionici zajedno obišli: Franjevački samostan svetog Ante Padovanskog na Humcu, Muzej na Humcu, vidjeli su bogatu arheološku zbirku sa primjercima iz predpovijesti, antike, srednjeg vijeka i novijeg vijeka, među njima Humačku ploču i vodopad Kravicu.

Projekt su sufinancirali Federalno ministarstvo kulture i športa i Vijeće mladih općine Jablanica.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

8
2
3
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto