Dodaj komentar

'Napredak' raspisao natječaj za stipendije

ljubuski.info

Središnja uprava Hrvatskog kulturnog društva (SU HKD) Napredak donijela je odluku o raspisivanju natječaja za dodjeljivanje stipendija za dodiplomske i postdiplomske studije iz Napretkova fonda za stipendiranje i sveučilište "Ivo Andrić - Vladimir Prelog" za akademsku 2017/2018. godinu.

Bit će dodijeljeno deset stipendija za studente viših godina koji nisu apsolventi, nisu ponavljali godinu i nisu navršili 27 godina. Stipendija iznosi 2.000 KM za godinu, a prednost će imati dosadašnji uspješni "Napretkovi" stipendisti.

Napredak će dodijeliti i pet stipendija za poslijediplomske studije, a stipendija za tu kategoriju iznosi 3.000 KM.

Petnaest stipendija bit će dodijeljeno studentima prve godine studija koji prvi put upisuju prvu godinu, a nemaju navršenih 20 godina.

Jednokratka potpora brucošima iznosi 1.000 KM za godinu dana. Tri godišnje stipendije iz Fonda "Irena Kozarić" dobit će studenti bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili studenti u posebno teškoj socijalnoj situaciji. Iznos te potpore bit će naknadno određen.

Od obnove, 1990. godine do danas, HKD Napredak podijelio je više od 2.850 stipendija.

Sjednica je održana u "Napretkovu" domu na Trebeviću, a SU HKD Napredak usuglasio je i prijedlog natječaja za financiranje programa i projekata podružnica Društva.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

3
1
5
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto