Dodaj komentar

'Napredak' raspisao natječaj za stipendije

ljubuski.info

Središnja uprava Hrvatskog kulturnog društva (SU HKD) Napredak donijela je odluku o raspisivanju natječaja za dodjeljivanje stipendija za dodiplomske i postdiplomske studije iz Napretkova fonda za stipendiranje i sveučilište "Ivo Andrić - Vladimir Prelog" za akademsku 2017/2018. godinu.

Bit će dodijeljeno deset stipendija za studente viših godina koji nisu apsolventi, nisu ponavljali godinu i nisu navršili 27 godina. Stipendija iznosi 2.000 KM za godinu, a prednost će imati dosadašnji uspješni "Napretkovi" stipendisti.

Napredak će dodijeliti i pet stipendija za poslijediplomske studije, a stipendija za tu kategoriju iznosi 3.000 KM.

Petnaest stipendija bit će dodijeljeno studentima prve godine studija koji prvi put upisuju prvu godinu, a nemaju navršenih 20 godina.

Jednokratka potpora brucošima iznosi 1.000 KM za godinu dana. Tri godišnje stipendije iz Fonda "Irena Kozarić" dobit će studenti bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili studenti u posebno teškoj socijalnoj situaciji. Iznos te potpore bit će naknadno određen.

Od obnove, 1990. godine do danas, HKD Napredak podijelio je više od 2.850 stipendija.

Sjednica je održana u "Napretkovu" domu na Trebeviću, a SU HKD Napredak usuglasio je i prijedlog natječaja za financiranje programa i projekata podružnica Društva.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

5
3
9
3

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari