Dodaj komentar

Počela isplata poticaja poljoprivrednicima u ZHŽ

ljubuski.info

Poljoprivrednici, stočari i pčelari u Zapadnohercegovačkoj županiji prvi će put poticaje za proizvodnju dobiti u godini za koju su namijenjeni. Kako se doznaje iz Ministarstva financija Zapadnohercegovačke županije, ovih dana počela je isplata poticaja za biljnu i animalnu proizvodnju za 2017. godinu.

Tu informaciju potvrdili su nam i sami uzgajivači, naglasivši kako im taj potez Vlade Zapadnohercegovačke županije znači mnogo, ističući kako poticaji koji su navrijeme isplaćeni vrijede trostruko više od onih koji kasne.

Prema informacijama iz Ministarstva financija Zapadnohercegovačke županije, do sada su isplaćeni poticaji za muzne krave u visini od 114.550 konvertibilnih maraka, kao i novac za sufinanciranje nabave ovaca pasmine romanovska u visini od 20.000 konvertibilnih maraka. Isti iznos isplaćen je i za sufinanciranje nabave koza odnosno jaraca.

Za sufinanciranje veterinarskih usluga za pregled životinja iz proračuna Zapadnohercegovačke županije izdvojeno je 37.908 konvertibilnih maraka. Tako je ukupno do sada isplaćeno oko 230.908 KM. Kako navode iz Ministarstva financija Zapadnohercegovačke županije, u Ministarstvu gospodarstva ZHŽ-a pri kraju je obrada zahtjeva za poticanje pčelarstva i peradarstva, za što će biti isplaćeno oko 180.000 KM. U istom Ministarstvu u obradi su i zahtjevi za poticanje biljne proizvodnje. Ukupno je proračunom ZH županije za 2017. godinu za poticaje u poljoprivrednoj i animalnoj proizvodnji planirano milijun konvertibilnih maraka.

Teška godina

Prema riječima ministra financija Zapadnohercegovačke županije Tonija Kraljevića, s ranijom isplatom poticaja počelo se zbog činjenice kako je iza proizvođača teška godina s obzirom na sve prirodne nepogode koje su ih zatekle. Naglasio je i kako bi poticaji za proizvođače čiji su zahtjevi trenutačno na obradi trebali biti isplaćeni uskoro.

Podsjetimo i na činjenicu kako su to drugi poticaji isplaćeni ove godine proizvođačima u ovoj županiji. Naime, poticaji za 2016. godinu isplaćeni su sredinom siječnja ove godine, što je naišlo na veliko odobrenje proizvođača jer se u tom razdoblju nabavljaju sjemena i materijali za sadnju, a stočari kupuju hranu za stoku.

Marija Medić Bošnjak | Večernji list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

8
5
8
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari