Dodaj komentar

Održana 9. sjednica Županijskog stožera civilne zaštite

ljubuski.info

U prostorijama Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu 10. studenoga 2017. godine održana je 9. sjednica Županijskog stožera civilne zaštite.

Razmatran je sljedeći dnevni red:

 1. Razmatranje i usvajanje Zapisnika sa 8. sjednice Županijskog stožera civilne zaštite - Informacija o realizaciji odluka s prethodne sjednice;
 2. Razmatranje i davanje mišljenja na Procjenu ugroženosti područja Županije Zapadnohercegovačke od prirodnih i drugih nesreća;
 3. Razmatranje i usvajanje Odluke o izdvajanju sredstava za naknadu Povjerenstvu, pokrivanje troškova izrade, tiskanja i uvezivanja Procjene ugroženosti, Programa razvoja i Plana zaštite i spašavanja Županije Zapadnohercegovačke od prirodnih i drugih nesreća;
 4. Razmatranje i davanje mišljenja na Plan zaštite od požara Županije Zapadnohercegovačke
 5. Razmatranje i usvajanje Odluke o izdvajanju sredstava za pokrivanje troškova registracije vozila
 6. Razmatranje i usvajanje Odluke o izdvajanju sredstava za pokrivanje troškova servisa i održavanja vozila i nabave guma
 7. Razmatranje i usvajanje Odluke o izdvajanju sredstava za Stožer
 8. Razmatranje i usvajanje Odluke o izdvajanju sredstava za organizaciju sastanka s predstavnicima susjednih Područnih ureda za zaštitu i spašavanje
 9. Razmatranje i usvajanje Odluke o izdvajanju sredstava za nabavu materijala
 10. Razmatranje i usvajanje Odluke o pokrivanju troškova polaganja vatrogasnog ispita
 11. Razno

Na sjednici su nazočili: Zdenko Ćosić zapovjednik Stožera, članovi Stožera Zdravko Boras, Toni Kraljević, Stjepan Bogut, Miroslav Ramljak, Jadranka Karačić, Mario Bošnjak i Zoran Polunić.

Nakon usvajanja Zapisnika sa 8. sjednice Županijskog stožera civilne zaštite, Stožer je dao pozitivno mišljenje na Procjenu ugroženosti područja Županije Zapadnohercegovačke od prirodnih i drugih nesreća. Stožer je jednoglasno usvojio Odluku o izdvajanju sredstava za naknadu Povjerenstvu, pokrivanje troškova izrade, tiskanja i uvezivanja Procjene ugroženosti, Programa razvoja i Plana zaštite i spašavanja Županije Zapadnohercegovačke od prirodnih i drugih nesreća.

Stožer je dao pozitivno mišljenje na Plan zaštite od požara Županije Zapadnohercegovačke. Plan zaštite od požara Županije Zapadnohercegovačke izradila je Stručna organizacija "Tehnozaštita" i radna skupina koju je imenovala Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke. Nakon pribavljanja mišljenja, Plan ide na Vladu, te na konačno usvajanje na Skupštinu Županije Zapadnohercegovačke.

Stožer je usvojio Odluke o izdvajanju sredstava za pokrivanje troškova registracije vozila i za pokrivanje troškova servisa i održavanja vozila. Usvojene su i Odluke o izdvajanju sredstava za Stožer, za nabavu materijala, za pokrivanje troškova polaganja vatrogasnog ispita, te za organizaciju sastanka s predstavnicima susjednih Područnih ureda za zaštitu i spašavanje.

Član Stožera Zoran Polunić je upoznao članove Stožera o sastanku koji će se održati krajem ovog mjeseca, a kojega organizira Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke. Na ovom radnom sastanku osim domaćina sudjelovat će pročelnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje RH područnih ureda u Splitu i Šibeniku, te čelnici Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije. Polunić je istaknuo važnost organiziranja ovog sastanka kazavši:
Iz puno razloga je ovaj sastanak važan, a ponajprije zato što smo oslonjeni jedni na druge i trebamo pomoći jedni drugima. Svjedoci smo bili prošlo ljeto kada su kanaderi Republike Hrvatske gasili požar u našoj Županiji.

Županijski stožer civilne zaštite ZHŽ
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

8
7
8
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto