Dodaj komentar

Sve jači savez hrvatskih oporbenih stranaka

ljubuski.info

Na jučerašnjem sastanku Hrvatskog saveza HKDU-Hrast i HNL, koji se održao u Čitluku, tom političkom bloku pristupile su još dvije stranke - Čapljinska neovisna stranka i HSP dr. Ante Starčević.

Na zajedničkom sastanku su nazočili predsjednici stranaka Mirko Vasilj (Čapljinska neovisna stranka) Petar Majić zamjenik predsjednika (HNL) i Pero Barbarić - Pepi (Hrvatski savez HKDU-Hrast). Na sjednici je telefonski sudjelovao i Milijan Nakić predsjednik HSP-a dr Ante Starčević.

Raspravljalo se o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i nadolazećim predstojećim Općim izborima koji će se održati u listopadu 2018. Posebna zabrinutost izražena je za sve alarmantniji trend iseljavanja Hrvata iz BiH.
Nažalost sve je više onih ljudi koji odlaze, a da su egzistencijalno situirani, jer u ambijentu moralne političko-društvene kaljuže, gdje vlada mito, korupcija i ozračje straha i ucjena, ne vide perspektivu za sebe i svoju djecu - za život dostojan čovjeka. Ako aktualna vlast, koja je pored ostalog i najodgovornija za ovaj egzodus hrvatskog naroda iz BiH, hitno nešto ne učini te zaustavi ovaj pogubni proces, uzaludna je i borba oko izmjene izbornog zakona BiH jer Hrvata jednostavno više neće biti u BiH, priopćeno je nakon sastanka.

Ako kao narod svi zajedno ne prepoznamo važnost situacije u kojoj se Hrvati danas nalaze u BiH, bit ćemo zgaženi kao trava ravnodušnom nogom prolaznika. Zato pozivamo sve političke stranke, sve društvene organizacije i sve pojedince iz svih društvenih slojeva, ako prepoznaju važnost političkog angažmana u ovom presudnom vremenu za naš opstanak i ako prepoznaju našu autentičnost, da se ne boje i da nam se pridruže u ovom pokušaju i pothvatu da na predstojećim općim izborima 2018. godine zajedno pokušamo promijeniti ovu tešku društveno-političku situaciju na bolje. Ako u tome ne uspijemo, nemojmo imati iluziju o boljitku jer ćemo svi zajedno završiti u Frankfurtu na Majni - a tamo ćemo biti samo statistički broj, priopćili su sudionici sastanka.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

7
6
5
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari