Dodaj komentar

Igor Goran Bušelić
(1970? - 1991)
Životopis

Kao diverzant HRM kreće u prvu akciju 4. listopada 1991. u akciji su još učestovali Emilijano Obradović, Miodrag Perkušić Major i zapovjednik Mihailo Vicelić. Zadatak grupe bio je osiguranje prijevoza streljiva i lijekova gliserima prema Dubrovniku rade čega je trebalo upoznati se sa situacijom na terenu i pratiti pomorski promet tj. kretanje brodova JRM.

Na otok Šipan je stigao gumenjakom iz Stona 6. listopada zajedno s kolegom Emilijanom Obradovićem sa kojim na smjene odrađuju svoje zadatke.

7. listopada na otok dolazi skupina od 6 gardista (Ante Bubalo, Milko Ljubičić–Kikaš, Božan Šimović, Ante Mandić, Ante Bautović i Ante Rodin) koji su "otišli" sa svojih položaja u Konavlima. Isti ubrzo privode Bušelića pod optužbom da je "jugospecijalac" te ga nakon mučenja likvidiraju.

Nakon ubojstva Igor Bušelić akcija je prekinuta, a grupa opozvana. Službeno je objavljeno da je Bušelić "kao pripadnik HRM-a stradao u borbama s okupatorskom vojskom na otoku Šipanu".

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

5
6
6
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto