Dodaj komentar

HKUD Hercegovac iz Širokog Brijega skuhao najbolju raštiku

ljubuski.info

Jednistvena manifestacija "Raštikijada" održana je po šesti put u na Agroturizmu "Marića gaj" u Grudama.

Manifestacija je spoj natjecanja u pripremi jela od raštike i prezentacije kulture života u Hercegovini. Samo natjecanje služi za upoznavanje s novim receptima jednog skoro zaboravljenoga jela, druženju ljubitelja tog jela te promociji istog.

Cilj je raštiku, nakon godina zaborava i zapostavljanja, vratiti na jelovnike restorana i obiteljske stolove. Natjecatelji su privatni ljubitelji kuhanja kao i profesionalni kuhari, a njihova jela ocjenjuje žiri koji je sastavljen od uglednih gostiju iz Hercegovine, profesionalnih kuhara i turističkih djelatnika.

Na natjecanju su sudjelovale ekipe iz BiH, Hrvatske i Crne Gore, a ove godine je sudjelovala i ekipa iz njemačkog Oldenburga koji je proglašen glavnim gradom raštike.

Priznanje za najveći međunarodni doprinos osvojila je ekipa iz Oldenburga dok su najšarmantnijom ekipom proglašeni "Vitezovi herceg Stjepana Kosače".

Pobjednici ovogodišnje Raštikijade u kategoriji tradicionalna hercegovačka jela je HKUD Hercegovac iz Širokog Brijega.

Prvo mjesto u kategoriji inovativna jela osvojila je ekipa Zumbra.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

2
7
7
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto