Dodaj komentar

Ljubuški gimnazijalci pobijedili na Danima europskog naslijeđa

ljubuski.info

Paško Bubalo, Filip Grgić i Fran Zelić, učenici Gimnazije Ljubuški osvojili su prvo mjesto u kategoriji srednjoškolski videouradak na manifestaciji "Mladi i naslijeđe" koja je pod motom "Upoznajmo kulturnu baštinu i čuvajmo prirodu" održana u sklopu "Dana europskog naslijeđa 2017." u Orašju.

Riječ je o manifestaciji koju organizira Federalno ministarstvo kulture i sporta, a ljubuški gimnazijalci još jednom su pokazali svoju kreativost, te je njihov videouratak pod nazivom "Zemlja dida mog", u jakoj konkurenciji, završio među četiri najbolja filma.

Prema riječima Frana Zelića, htjeli su predstaviti kulturnu baštinu svog kraja, pa su tako svoj uradak snimali na lokacijama kao što su vodopad Kravica, Bigeste, Baščine, Staro Hardomilje...

Ljubuški gimnazijalci su rekli kako im je snimanje filma bilo lijepo iskustvo, a dodali su kako su zahvaljujući ovom projektu imali priliku boraviti u Orašju, upoznavati kulturu i običaje tog kraja.

Da među ljubuškim gimnazijalcima vlada prava "filmomanija" potvrđuju ne samo ovaj, već i njihovi raniji uspjesi na sličnim natjecanjima, kao i to što već planiraju nove filmove i sudjelovanje na budućim projektima.
Imamo jedan nadolazeći projekt, radi se o projektu "Moj grad, moja BiH za koji je potrebno snimiti film do 90 sekundi koji predstavlja svoj grad, izjavio je Paško Bubalo.

Radio Ljubuški
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

4
1
3
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto