Dodaj komentar

Veliki mješoviti zbor iz Osijeka gostovao u Studencima

ljubuski.info

Veliki mješoviti zbor župe Preslavnog imena Marijana, Donji Grad - Osijek ovih je dana boravio u Hercegovini.

U subotu su stigli u Međugorje gdje su i prespavali, a u nedjelju su bili gosti u župi i svetištu Presvetog srca Isusova u Studencima.

Svetu misu u 11 sati predvodio je don Ivan Jurić, župnik osječke župe Preslavnog imena Marijana - Donji Grad, a na misi je pjevao zbor iz iste župe, a "pripomogao" je domaći mješoviti zbor "Vrelo života", pa je liturgijsko pjevanje bilo na zavidnoj razini.

U prigodnoj propovijedi vlč. Jurić je govorio i o dugogodišnjoj povezanosti Slavonije i Hercegovine, te o potrebi zajedništva, kako u nacionalnom smislu, još više u Bogu i Božjim zapovijedima. Također je spomenuo da je studenačkog župnika upoznao prije par godina, a dolaskom u Hercegovinu htio je počastiti članove zbora koji godinama svojim pjevanjem uljepšavaju misna slavlja.

Nakon svete mise studenački župnik don Ivan Štironja priredio je zajednički ručak za oba zbora u velikoj dvorani Pastoralnog centra, a potekla je i pjesma uz harmoniku i bez nje.

Nekoliko članova osječkog zbora dočekala je rodbina iz Studenaca, ali i okolnih župa, a nakon ručka u Studencima gosti iz Slavonije obišli su franjevački samostan Sv. Ante" na Humcu, obišli Muzej, te posjetili vodopad Kravicu.

Radio Ljubuški
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

9
9
5
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Otišao sam, a nikad nisam otišao Ivica Primorac | kasce.com
ljubuski.info
Ni sad nije jasno Ružica Zeljko
ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari