Dodaj komentar

Veliki mješoviti zbor iz Osijeka gostovao u Studencima

ljubuski.info

Veliki mješoviti zbor župe Preslavnog imena Marijana, Donji Grad - Osijek ovih je dana boravio u Hercegovini.

U subotu su stigli u Međugorje gdje su i prespavali, a u nedjelju su bili gosti u župi i svetištu Presvetog srca Isusova u Studencima.

Svetu misu u 11 sati predvodio je don Ivan Jurić, župnik osječke župe Preslavnog imena Marijana - Donji Grad, a na misi je pjevao zbor iz iste župe, a "pripomogao" je domaći mješoviti zbor "Vrelo života", pa je liturgijsko pjevanje bilo na zavidnoj razini.

U prigodnoj propovijedi vlč. Jurić je govorio i o dugogodišnjoj povezanosti Slavonije i Hercegovine, te o potrebi zajedništva, kako u nacionalnom smislu, još više u Bogu i Božjim zapovijedima. Također je spomenuo da je studenačkog župnika upoznao prije par godina, a dolaskom u Hercegovinu htio je počastiti članove zbora koji godinama svojim pjevanjem uljepšavaju misna slavlja.

Nakon svete mise studenački župnik don Ivan Štironja priredio je zajednički ručak za oba zbora u velikoj dvorani Pastoralnog centra, a potekla je i pjesma uz harmoniku i bez nje.

Nekoliko članova osječkog zbora dočekala je rodbina iz Studenaca, ali i okolnih župa, a nakon ručka u Studencima gosti iz Slavonije obišli su franjevački samostan Sv. Ante" na Humcu, obišli Muzej, te posjetili vodopad Kravicu.

Radio Ljubuški
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

4
2
5
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari