Dodaj komentar

MUP ZHŽ za prometne prekršaje traži lišavanje slobode, oduzimanja vozila i ovrhe računa

ljubuski.info

Načelnik sektora uniformirane policije, samostalni inspektor Milenko Madunović, nezadovoljan velikim brojem neplaćenih kazni za prometne prekršaje, zatražio je od Policijskih uprava u ZHŽ korištenje svih mogućnosti kojima bi kažnjavali počinitelje prometnih prekršaja.

Madunović tako nalaže sljedeće:

  1. Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, s prijedlogom oduzimanja privatnog motornog vozila kao sredstva izvršenja prekršaja;
  2. Prijedlog određivanja mjere lišenja slobode;
  3. Prijedlog za prinudnu naplatu novčanih kazn.

U dopisu upućenom 18. rujna 2017. godine, načelnicima PU i zapovjedniku Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa, Madunović nalaže:
Dužni ste, koristeći obrasce koje vam dostavljamo u privitku akta, prema nadležnim Sudovima upućivati gore navedene prijedloge protiv građana koji imaju veći broj neplaćenih kazni za počinjene prometne prekršaje.

Guljenje kože s leđa, za sada, nije predviđeno, ali se, ukoliko Madunovićev nalog zaživi u praksi, može očekivati nabavka nešto luksuznijih vozila za potrebe MUP-a ZHŽ.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

8
9
2
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari