Dodaj komentar

Ministrica Ružica Mikulić ističe kako se radi o sudskoj presudi

ljubuski.info

Nakon što su u četvrtak i petak bojkotirali nastavu, učenici Gimnazije fra Grge Martića Posušje u javnost su pustili svoje pismo u kojem negoduju zbog zaključivanja pozitivnih ocjena određenom broju učenika na kraju prošle školske godine.

Učenici spomenute škole sve povezuju s financijskim stanjem roditelja tih učenika te se pitaju je li glavni cilj obrazovanje ili papir na kojem piše dvica. Podsjetimo, u lipnju je u Gimnaziji fra Grge Martića Posušje izvršen inspekcijski nadzor po žurnom postupku, po žalbi roditelja koji se obratio izravno Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ZHŽ-a.

Razlog žalbe su bile negativne ocijene učenika. Po žalbi je, kao što je to u uobičajeno u ovakvim slučajevima, postupila županijska prosvjetna inspektorica, te je cijeli slučaj dobio i sudski epilog.

Učenici, ali i njihovi roditelji, u svojim istupima najviše iznose nezadovoljstvo postupcima resornog ministarstva, međutim, riječ je o provedbi sudske odluke na koju ministarstvo ne može utjecati.

Ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije Ružica Mikulić jučer je izjavila kako je Sud donio odluku po kojoj je ministarstvo postupilo.

Marija Medić Bošnjak | Večernji list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

1
3
7
7

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto