Dodaj komentar

Održana 11. sjednica Općinskog vijeća Ljubuški

ljubuski.info

Jedanaesta sjednica Općinskog vijeća Ljubuški održana u ponedjeljak 11.rujna 2017 trajala je preko tri sata.

Na dnevnom redu sjednice bilo je 12 točaka, a vijećnici su u prve dvije točke poslušali Informacije o radu za 2016. kao i program rada za 2017. godinu Doma Zdravlja Ljubuški, koje je iznio ravnatelj dr. Srećko Matić , te poslovne jedinice Albe BH za Ljubuški koje je iznio Vjekoslav Nevjestić.

U Aktualnom satu vijećnici su se bavili ovim temama:izbacivanju otpadnih voda i fekalija ugostiteljskih objekata na rijeci Trebižat, čišćenju kanala i koncesije u Otoku, poslovnom inkubatoru, Javnom komunalom poduzeću Ljubuški, odvodnim kanalima za oborinske vode na području MZ Prolog, postavljanju uspornika na Bučinskoj cesti, planom rekonstrukcije puta od glavne ceste u Veljacima prema Vodopadu Koćuša, sanaciji starog groblja na Mladima i parkom u Vitini, poplavljenim kućama u Vojnićima,izgradnjom hidranata radi zaštite od požara u selima…..

Od razmatranih točaka spomenut ćemo sljedeće:

  • Prijedlog Odluke o novčanoj potpori studentima za akademsku 2017/18 godinu koji predviđa novčanu potporu od 1000 KM za 50 studenata,
  • Prijedlog Odluke o zajedničkoj izgradnji javne podzemne garaže na dijelu Trga dr. Franje Tuđmana u koju Općina Ljubuški ulazi zajedno s JP Parkovi, površine garaže 1900m2 bruto, kapaciteta 50 parkirnih mjesta,
  • Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za zaduženje JP Parkovi d.o.o. iznosa do 1.000.000 KM za realizaciju kapitalnih projekata izgradnje vodovoda prema selima Vojnići-Dole, pratećih objekata, izgradnje podzemne garaže i pratećih sadržaja kao i uređenje zelene površine oko iste, zatvaranje postojećeg kredita za izgradnju vodovoda za mjesta Crveni Grm-Prolog i ostale kapitalne projekte koje vodi to poduzeće.

Prijedlogom Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o naplati, organizaciji i načinu parkiranja, ulaska posjetitelja i korištenja sanitarnih čvorova i organizacije ostalih turističkih aktivnosti na turističkoj zoni "Objekta izvanredne prirodne ljepote i prirodne rijetkosti Kravica" uvode se novine u plaćanju ulaznica ovisno o mjesecima, te se iste kategoriziraju ovisno o mjesecima, cijena fotografiranja u komercijalne svrhe, najam pratećih rekreativnih sadržaja i povećanje mjera sigurnosti posjetitelja uz povećanje broja nadzornih kamera i uvođenje zaštitara.

Posljednju točku dnevnog reda vijećnici su usvojili jednoglasno, a ona se odnosi na određivanje mjesta za održavanje javnih okupljanja na području Općine Ljubuški.

Radio Ljubuški
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

9
5
4
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari