Dodaj komentar

Tužiteljstvo nije preciziralo o kakvim dokazima se radi

ljubuski.info

Tužiteljstvo BiH je, u nastavku suđenja za ratne zločine počinjene u Ljubuškom, predočilo materijalne dokaze i iznijelo odgovore na prigovore Obrana.

Prilikom predočavanja u sudnici, tužiteljica Remzija Smailagić nije precizirala o kakvim dokazima se radi.

Za zločine počinjene u Ljubuškom optuženi su Ivan Kraljević, Mate Jelčić, Slavko Skender, Stojan Odak, Vice Bebek, Vinko Radišić i Dragan Miloš.

Prema optužnici, Kraljević, Jelčić i Skender su u različitim razdobljima od rujna 1993. do ožujka 1994. godine bili upravnici Vojno-istražnog zatvora (VIZ), koji se nalazio u zgradi policije u Ljubuškom a u kojem je bilo zatvoreno više od 100 osoba bošnjačke nacionalnosti.

Ostali optuženi su bili stražari.

Optuženima se na teret stavlja da su zatočene civile i ratne zarobljenike držali u neuvjetnim prostorijama, dozvoljavali njihovo maltretiranje, davali im vrlo malo hrane te ih odvodili na prinudne radove.

Suđenje u ovom predmetu će se nastaviti 7. rujna.

BIRN
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

9
6
4
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari