Dodaj komentar

Hercegovački forum protiv jednoumlja

ljubuski.info

Na javnoj sceni Hercegovine pojavio se novi projekt nazvan "Hercegovački forum" koji, kako tvrde osnivači, pretendira prerasti u ozbiljnu platformu iz koje će se rađati nove ideje, projekti, strategije, zakoni i tko zna što još.

Predsjednik "Hercegovačkog foruma " je Branimir Jukić, bivši veleposlanik BiH u Crnoj Gori i pri Misiji NATO-a u Briselu.

Jukić nam otkriva da je "Hercegovački forum" udruga građana koja će okupiti već etablirane javne osobe, novinare, diplomate i neovisne intelektualce koji će na novi način promišljati i pokušati dati odgovore na izazove pred kojima stoji bosanskohercegovačko društvo.

Neovisno mišljenje

Osnovna ideja je dobiti institucionalni okvir u Hercegovini, kao platformu za promoviranje ideja i politika koje nisu isključivo, papagajsko ponavljanje ideja koje su već stotinu puta prožvakane i potpuno nerealne za ostvarivanje u okolnostima kakve vladaju u BiH. Vrijeme da se umjesto isključivo retoričkog slaganja sa euroatlantskim principima i vrijednostima, koje navodno svi baštine, pokušaju konkretizirati ideje i politike koje suštinski korespondiraju sa vrijednostima civiliziranog svijeta, kaže Jukić.

On ističe kako je jako važno imati jedno mjesto na kojem bi mogli povezati točke neovisnog načina mišljenja napose u Hercegovini.

Početak u nedjelju

U pravilu, osim pojedinaca, ne mogu se čuti nikakvi disonatni tonovi, te ispada kako južno od Ivana postoji isključivo jednoumlje u suštinskim pitanjima o uređenju Bosne i Hercegovine, integracije društva, kao i suštinskih prioriteta u razvoju Hercegovine, kao i BiH u cjelini, ističe Jukić.

Sam koncept Hercegovačkog foruma je zamišljen na način da apsolutno postoje političke afilijacije pojedinih članova.

Ja sam na primjer županijski povjerenik Demokratske fronte u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ), ali forum u cjelini zadržava poziciju neutralne institucije čiji se prijedlozi mogu prihvatiti ili odbaciti, objašnjava Jukić.

Najavljuje da će se prva sjednica održati u nedjelju 13. kolovoza u Mostaru, a gost uvodničar će biti Andrej Nikolaidis. Nakon toga će se održavati mjesečne konferencije s gostima uvodničarima sukladno temama koje će se obrađivati.

Sanja Bjelica Šagovnović | Dnevni list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

3
8
2
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari