Dodaj komentar

Naši političari imaju najveće plaće u regiji!

ljubuski.info

Ako je suditi po službenim plaćama državnika u regiji, u Srbiji se najmanje isplati biti predsjednik, premijer ili ministar. Naime, najviši srbijanski dužnosnici imaju u prosjeku tri do četiri puta manju mjesečnu zaradu u odnosu na glavešine u republikama bivše Jugoslavije.

Na drugoj strani, bh. političari imaju najveća primanja u regiji.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prima mjesečno tek nešto više od 1.100 eura, dok premijerka Ana Brnabić nema ni 900 eura mjesečne zarade.

Zanimljivo, uvjerljivo najviše novca iz proračuna izvlače dužnosnici države koja je, istini za volju, najsličnija nekadašnjoj SFRJ - Bosne i Hercegovine.

Tako tri člana predsjedništva svakog mjeseca dobijaju na račun ni manje ni više nego po 3.570 eura. Dakle, najviše tijelo u administrativnom aparatu ukupno košta BiH više od 10.000 eura ili deset puta više nego što Srbiju košta predsjednik ili premijer.

Zvuči nevjerojatno, ali čak i predsjednik ili premijer Republike Srpske ima duplo veću plaću od najviših državnika u Srbiji.

Iako je najrazvijenija u regiji, Slovenija nema najplaćenije državnike. Štoviše, izdvaja za njih približno slična sredstva kao i Hrvatska. Crna Gora se nalazi u zlatnoj sredini po zaradama dužnosnika, dok je makedonski državni aparat nešto skuplji od srpskog. Gotovo identičan odnos zarada u regiji postoji i kada se radi o plaćama ministara.

blic.rs
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

6
2
9
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto