Dodaj komentar

Novi pravosudni problemi za ljubuškog gubernatora

ljubuski.info

Prije 14 mjeseci tajnik Tužiteljstva ZHŽ Dejan Ružić je, za FTV, izjavio kako su protiv načelnika Ljubuškog Nevenka Barbarića, u slučaju Nativa, vođena tri postupka i da niti u jednom nije utvrđeno kazneno djelo.

Međutim, iz političkih kuloara u Širokom Brijegu iz HDZ BiH, se doznaje kako je otvoren novi predmet u Tužiteljstvu ZHŽ u predmetu Nativa i da ga vodi mladi tužitelj Mladen Hrstić. Predmet je otvoren u 2017. godini i, kako se doznaje, nakon zahtjeva federalnih institucija.

Glavna tužiteljica Vesna Ćavar, godinama je slučaj zataškavala, u suradnji sa starijim tužiteljem Borislavom Čuljkom. U ovom se predmetu, kako se doznaje, radi o produljenom kaznenom djelu Zloporabe ovlasti i položaja i nezakonitom trošenju milijuna općinskog novca.

U županijskoj politici izgledno su se poremetili odnosi. Sve se glasnije govori o pritisku na ljubuškog gubernatora, pred kojim je novi i puno teži kazneni postupak u predmetu JKP Ljubuški. Odgovornost će, po svemu sudeći, biti zatražena i od sadašnjeg predsjednika OV Ljubuški Tihomira Kvesića, svježe fakultetski obrazovanog sa sveučilista Ivana i Mile Ševo iz Kiseljaka.

Kvesić je, navodno, uz nekoliko drugih osoba iz HDZ BiH Ljubuški podupirao Nevenka Barbarića na milijunski "rulet" oko Native i JKP Ljubuški.

Kako se doznaje iz tužiteljskih krugova, ključna osoba operacije zataškavanja kriminala političara u općinama i ZHŽ je Vesna Ćavar, a u kuloarima se šuška kako je usmjeravala tužitelje "da se prave ludi". Tako je jedan stari tužitelj, povezan s jednim sadašnjim tužiteljem jasno i razgovjetno etiketirao veliku tužiteljicu Ćavar kao glavnog krivca koji djecu tjera s pravog puta.

U slučaju Nativa ,kriminal se vidi s Marsa, a Sarajevo je puno bliže od te planete.

Ali isto tako, postoje naznake kako Vesna Ćavar namjerava, i u ovom slučaju, napraviti isporbani manevar pod nazivom "Razvodnjavanje". Upotrebljavanjem zabludnih i objednih pravnih nedorečenosti, ona želi vlastite nezakonite radnje prenijeti na svoje potčinjene, druga tužiteljstva i na sudove.

Ista blisko surađuje s kompromitiranim vrhom MUP-a ZHŽ u zaštiti kriminala i izmišljanju kaznenih kojim progone one koji na kriminal ukazuju.

Protiv Vesne Ćavar se privodi nekoliko istražnih postupaka, a dokumentacija pokazuje pokazuju kako se radi o teškim nezakonitim radnjama. Špekulira se da je i pod istragom sigurnosnih agencija. O čemu se radi, teško je dokuciti, ali da se iza brda nešto valja sasvim je izgledno.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

9
3
4
3

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto