Dodaj komentar

Iznimno rijedak prirodni fenomen - bijela lastavica na Humcu

ljubuski.info

Bijela lastavica, prava rijetkost, ovih se dana pojavila na Humcu i izazvala pravo čuđenje. Neki su se mještani sjetili da se u istom zaseoku prije 40-ak godina pojavila bijela lasta, nije se tek tako pojavila već se u obližnjem gnjijezdu izlegla među ostalim ptićima. Ta je cijelo ljeto izazivala čuđenje u ljudima, svima je upadala u oči, ali se ipak iduće proljeće nije više vratila.

Jedan je slučaj pojave bijele laste prije tri godine zabilježen blizu Višnjana u Istri. Nju je uspio snimiti Ivica Mingon i potrudio se snimak donijeti do poznatog ornitologa Roberta Stelka iz udruge Natura Histrica.

Stelko je potvrdio kako se doista radi o iznimno rijetkoj albino lastavici. On priznaje da je u životu prstenovao između tri i četiri tisuće ptica ali da mu nikada nije uspijelo prstenovati bijelu lastu, niti mu je poznato da je to uspijelo nekom od njegovih kolega.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
Krešo Vujević
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

2
5
6
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto