Dodaj komentar

U Međugorju traju pripreme za proslavu sv. Jakova

ljubuski.info

Od početka mjeseca srpnja Međugorje su pohodile skupine hodočasnika iz Brazila, Litve, Slovačke, Kine, Ukrajine, Rumunjske, Poljske, Francuske, Italije, SAD-a, Irske, Engleske, Austrije, Njemačke, Kanade, Mađarske, Češke, Ukrajine, Španjolske, Urugvaja, Libanona, Hong Konga, Reuniona, Obale Bjelokosti, Bjelorusije, Portugala, Slovenije, Južnoafričke Republike, Belgije, Srbije, te Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Međugorje se priprema i za proslavu sv. Jakova, zaštitnika međugorske župe, koji se slavi u utorak 25. srpnja, navedeno je na stranici Župe Međugorje.

Naime, međugorska je župa utemeljena 1892. godine i odmah stavljena pod zaštitu sv. Jakova apostola, zaštitnika hodočasnika, što je uistinu znakovito. Životom obične hercegovačke župe Međugorje je živjelo do lipnja 1981. godine. Otada ovo mjesto i crkva sv. Jakova postaju središtem okupljanja milijuna hodočasnika iz cijeloga svijeta.

I ove će se godine međugorski župljani za proslavu zaštitnika župe pripremati molitvenom devetnicom od nedjelje 16. srpnja do ponedjeljka 24. srpnja. Molitveni program počinje na vanjskom oltaru u 18 sati molitvom krunice i nastavlja se u 19 sati svetom misom.

Krunicu predmole:

Nedjelja 16. srpnja - Miletina
Ponedjeljak 17. srpnja - Vionica
Utorak 18. srpnja - Šurmanci
Srijeda 19. srpnja - Bijakovići
Četvrtak 20. srpnja - Međugorje
Petak 21. srpnja - Majčino selo
Subota 22. srpnja - Frama Međugorje
Nedjelja 23. srpnja - Treći red
Ponedjeljak 24. srpnja - Humanitarna udruga Marijine ruke

Bliži se i ovogodišnji 28. Međunarodni molitveni susret mladih u Međugorju na temu "Da ljubav vaša sve više raste", a koji se svake godine održava od 1. do 6. kolovoza. Ovaj susret tradicionalno okuplja veliki broj mladih sa svih strana svijeta.

Za cijelo vrijeme trajanja Mladifesta osiguran je simultani prijevod na hrvatski, engleski, talijanski, njemački, francuski, španjolski, portugalski, poljski, slovački, slovenski, mađarski, rumunjski, ruski, češki, korejski, arapski, mandarinski kineski i kantoneški kineski jezik.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

8
4
9
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari