Dodaj komentar

Vrlo je opasno da osoba koja, očito, loše čuje, pregovara ispred Sindikata

ljubuski.info

Vodeći se onom: "gledaj tko piše, a ne što piše, nisam mislila reagirati na nebuloze napisane u tekstu pod naslovom "Ej ministre Marija je, ovako sam napisala" objavljenom u u petak na portalu Ljubuski.info, a onda sam nakon mnoštva poziva i upita kako od strane kolega, prijatelja pa i neprijatelja osjetila potrebu reagirati.

Naime, u spomenutom tekstu navodi se kako je neka Marija novinarka FENE nazvala Vjekoslava Markotu predsjednika sindikata MUP-a ZHŽ-a u 10.38 s broja 036 319 322 (broj redakcije FENA-e u Mostaru). Zatim se navodi kako je ista Marija u 16.23 istoga dana pogreškom umjesto ministra MUP-a ZHŽ-a Zdravka Borasa nazvala Markotu, te mu pročitala tekst koji je napisala. (za informaciju onima koji nisu imali doticaj s novinarstvom, novinar je dužan ,ako to osoba s kojom je razgovarao traži, napraviti autorizaciju napisanog teksta. Dakle poziv kojeg je novinarka uputila prema ministru Borasu u kojem je napravljena autorizacija je sasvim normalna stvar u ozbiljnim medijskim kućama ).

Osoba koja je pisala tekst iz nekog razloga je pretpostavila da se radi o meni (Marija Medić Bošnjak), iako se novinarka ustvari zove Ivana kako se i predstavila Markoti i Borasu i što se lako moglo provjeriti pozivom na gore navedeni broj.

U vrijeme obadva poziva koja se navode u tekstu ja sam bila u Sarajevu za što postoji niz pisanih dokaza, ali i svjedoka koji su prisustvovali istom događaju. U Mostar sam stigla oko 19 sati, tako da (osim ako mogu putovati kroz vrijeme, a zasad nisam otkrila da imam te mogućnosti) spomenute pozive nisam mogla obaviti ja.

Također, u tekstu piše kako nije objavljena vijest u kojoj se navode informacije koje je novinarki iznio Markota, što je potpuna laž. Svatko tko ima pristup računalu, može vidjeti da je u 11.26 sati u petak na stranici agencije FENA objavljen tekst pod naslovom: "policija ZHŽ-a održala dvosatni štrajk upozorenja". Budući da se u agenciji Fena svi razgovori snimaju,te su tako snimljeni i razgovori obavljeni s Markotom i Borasom, i budući da postoji pisani trag da u navedeno vrijeme nisam bila u Mostaru, kome se i zbog čega pričinjalo da razgovara sa mnom odlučit će sud.

Inače, predsjedniku Sindikata MUP-a ZHŽ-a koji je po zanimanju policajac bi savjetovala da provjeri sluh, jer je vrlo opasno da osoba koja ,očito, loše čuje, pregovara ispred Sindikata s predstavnicima Vlade ZHŽ-a o sudbini više stotina djelatnika MUP-a. Zamislite situaciju da predstavnici Vlade predlože smanjenje plaća za djelatnika MUP-a, a Markota čuje da predlaži povećanje i pristane na dogovor.

Ekipi sa Ljubuski.info, savjetovala bi da budući da se vole predstavljati istraživačkim novinarima ubuduće u najmanju ruku provjere informacije, ali i izvor informacija. Svi savjeti su dobronamjerni, i u cilju što kvalitetnijeg informiranja vaših čitatelja. Jer polovična ili netočna informacija može čitatelje dovesti u zabludu, a mislim da to ne bi trebao biti cilj nikoga tko se bavi novinarstvom.

Marija Medić Bošnjak
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

9
8
9
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto