Dodaj komentar

Ej, ministre Marija je, ovako sam napisala...

ljubuski.info

Profesionalni i ljudski integritet je u današnje vrijeme iznimno rijetka stvar, u svim sferama društva, a manjak istog je posebno vidljiv među novinarima. Nerijetko se novinari prozivaju plaćenicima, iako većina njih samo radi ono što radi i većina naroda. No odgovornost novinara je ipak znatno veća, posebno ako su na proračunskoj plaći.

Do sljedeća anegdote je došlo pogrešnim okretanjem telefonskog broja, a ista oslikava sužanjski odnos jedne novinarke spram ministra Zdravka Borasa.

Jel' ovako u redu ministre?

Danas u 16:23 predsjednik Sindikata djelatnika MUP-a ZHŽ Vjekoslav Markota je zaprimio telefonski poziv s broja 036/319-322 (telefonski broj je na stranici fena.ba naveden kao broj ureda u Mostaru).

Ženski glas je kazao: Ej, ministre, Marija je, ovako sam napisala... pa je počela čitati tekst današnjeg intervjua ministra Zdravka Borasa u kojem se, njemu svojstvenom zamjenom teza obrušio na predsjednika Sindikata MUP-a Vjekoslava Markotu.

Pročitani tekst je bio istovjetan kasnije objavljenom "intervjuu".

Nakon čitanja, upitala je Jel' ovako u redu ministre?

Na to je Markota kazao Gospođo, dobili ste prozvanog, ja sam Vjekoslav Markota. na što se Marija šokirala i uptala Markotu zašto ju nije prekinuo, na što je Markota odgovorio da ga je zanimalo što je napisala, na što je Marija kazala kako ona mora čuti i drugu stranu.

Marija je jutros u 10:38 zvala Markotu, kako bi uzela i njegovu izjavu, pa je vjerojatno, u bilješkama zamijenila telefonske brojeve, pa je umjesto ministra pozvala Markotu.

U konačnoj inačici teksta, kao što se i može iščitati, od Markotine izjave nema ni traga, a ministar je dobio puni uslužni (služanski?), tretman. A Markotina strana priče nije bez težine, on je u namještenom i podmetnutom procesu, smišljenom sa ciljem da ga se šikanira i diskreditira, proglašen nedužnim. No, šikaniranje, a vidimo i diskreditiranje se i dalje nastavlja. Znamo kako ministar i ne zna drugačije.

A u FENA-i radi Marija Medić Bošnjak, poznata, i priznata ljubuška novinarka, koja je za svoje tekstove u Večernjem listu nagrađena četverogodišnjom proračunskom pozicijom Predsjednice Upravnog odbora FENA-e (Federalna novinska agencija).

Odgovornost prema javnosti - ravna nuli. Odgovornost prema političkim moćnicima - ravna sužanjstvu.

Zato smo tu gdje jesmo.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

8
9
9
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto