Dodaj komentar

Branitelji nisu podobni za EP HZHB!

ljubuski.info

Uredništvo braniteljskog portala intervjuiralo je člana a ujedno i tajnika UZB Podružnica Široki Brijeg, Ernesta Markića iz Širokog Brijega, na okolnosti nemogućnosti njegovog zapošljavanja u JP EP HZ H-B d.d.Mostar unatoč pravovaljanoj diplomi IV stupnja Elektro-energetske struke koju je redovno dobio školske 1992/93 u srednjoj strukovnoj školi u Širokom Brijegu.

On je bio aktivni sudionik Domovinskog rata u BiH od 10.04.1992. godine do završetka rata i potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma od 23.12.1995. godine. Završetkom rata odnosno već početkom 1996. godine uredno se prijavljuje na Zavod za zapošljavanje Grada Širokog Brijega na kojem Zavodu je i dan danas kao nezaposlena osoba. Od tada se prijavljivao najmanje deset puta na poslove i radne zadatke u JP EP HZ-H.B d.d. Mostar, sukladno njegovoj stručnoj spremi, no uvijek je dobivao odbijenice s obaviješću kako su na te poslove primljeni drugi kandidati. 2013. godine se priključuje UZB Podružnica Široki Brijeg i aktivni je član od osnutka te udruge.

Zbog nemogućnosti zapošljavanja u Širokom Brijegu i šire sreću je potražio u Njemačkoj, toj obećanoj zemlji gdje je proveo zadnja tri mjeseca radeći na baušteli kako bi sebi i svojoj obitelji priskrbio najosnovnije životne potrebe.

No, unatoč njegovom odlasku u Njemačku poziva našu omladinu da ostane na svojim vjekovnim ognjištima jer je ovdje ipak najbolji život a život u Njemačkoj je kruh sa sedam kora. Vjeruje kako će ipak doći vrijeme za bolje uvjete ostanka i opstanka na našim vjekovnim ognjištima za što su se on i njegove kolege borile. Isto tako vjeruje kako bi se u JP tipa EP HZ H-B trebali zapošljavati mladi koji redovito završe svoju školu a ne oni s kupljenim diplomama iz škola tipa "Nikad nije kasno" iz Širokog Brijega i sl.

U objavljenom video prilogu saznati ćete istinu o zapošljavanju podobnih kadrova uz predočenje vjerodostojne dokumentacije Ernesta Markića, zaboravljenog Branitelja.

braniteljskiportal.ba
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

6
1
2
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari