Dodaj komentar

Branitelji nisu podobni za EP HZHB!

ljubuski.info

Uredništvo braniteljskog portala intervjuiralo je člana a ujedno i tajnika UZB Podružnica Široki Brijeg, Ernesta Markića iz Širokog Brijega, na okolnosti nemogućnosti njegovog zapošljavanja u JP EP HZ H-B d.d.Mostar unatoč pravovaljanoj diplomi IV stupnja Elektro-energetske struke koju je redovno dobio školske 1992/93 u srednjoj strukovnoj školi u Širokom Brijegu.

On je bio aktivni sudionik Domovinskog rata u BiH od 10.04.1992. godine do završetka rata i potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma od 23.12.1995. godine. Završetkom rata odnosno već početkom 1996. godine uredno se prijavljuje na Zavod za zapošljavanje Grada Širokog Brijega na kojem Zavodu je i dan danas kao nezaposlena osoba. Od tada se prijavljivao najmanje deset puta na poslove i radne zadatke u JP EP HZ-H.B d.d. Mostar, sukladno njegovoj stručnoj spremi, no uvijek je dobivao odbijenice s obaviješću kako su na te poslove primljeni drugi kandidati. 2013. godine se priključuje UZB Podružnica Široki Brijeg i aktivni je član od osnutka te udruge.

Zbog nemogućnosti zapošljavanja u Širokom Brijegu i šire sreću je potražio u Njemačkoj, toj obećanoj zemlji gdje je proveo zadnja tri mjeseca radeći na baušteli kako bi sebi i svojoj obitelji priskrbio najosnovnije životne potrebe.

No, unatoč njegovom odlasku u Njemačku poziva našu omladinu da ostane na svojim vjekovnim ognjištima jer je ovdje ipak najbolji život a život u Njemačkoj je kruh sa sedam kora. Vjeruje kako će ipak doći vrijeme za bolje uvjete ostanka i opstanka na našim vjekovnim ognjištima za što su se on i njegove kolege borile. Isto tako vjeruje kako bi se u JP tipa EP HZ H-B trebali zapošljavati mladi koji redovito završe svoju školu a ne oni s kupljenim diplomama iz škola tipa "Nikad nije kasno" iz Širokog Brijega i sl.

U objavljenom video prilogu saznati ćete istinu o zapošljavanju podobnih kadrova uz predočenje vjerodostojne dokumentacije Ernesta Markića, zaboravljenog Branitelja.

braniteljskiportal.ba
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

9
6
6
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari