Dodaj komentar

Košarkaški kamp u Biogradu ugostio i djecu iz Ljubuškog

ljubuski.info

Dvotjedni košarkaški Kamp u Biogradu namijenjen mlađim uzrastima košarkaša i košarkašica (2003./04./05./06.), održavao se od 26. lipnja do 8. srpnja 2017. u Biogradu i bio je sjajna prilika za najmlađe učiti od profesionalnih trenera.

Prva smjena se održavala od 26. lipnja do 2. srpnja 2017. je a u drugoj smjeni koja je završila 8. srpnja sodjelovalo je 31 djevojčica i 87 dječaka.

U drugoj smjeni Kampa HKS-a bilo je sjajno! Biogradom je u drugih šest dana procirkuliralo 118 djece iz cijele Hrvatske - od Dubrovnika do Vukovara, iz svih županija i gradova, što je i najveći dobitak ovog projekta.

Djeca su bila od 2003. godišta, a najmlađi su bili 2008. godište.

O tome kako je protekao Kamp i kakve su povratne informacije i rezultati rezimirao je zadnji dan instruktor HKS-a Darko Kunce koji je vio voditelj druge smjene.
Na Kampu u Biogradu su također bila i djeca iz Širokog i Ljubuškog tako da smo imali i djecu iz susjedne BiH., kazao je on.

Osim Darka Kuncea, instruktora HKS-a, ujedno i voditelja druge smjene, na Kampu je radilo i osam trenera: Igor Kovačević, Igor Čajić, Goran Lončar, Marin Mijaljević, Zoran Dorontić, Edi Rački, Zvonimir Tucaković, Dario Lukšić i jedan fizioterapeut Željko Žujić.

Treniralo se svaki dan ujutro i popodne, bili su podijeljeni u tri grupe, a od toga je bilo 33 djevojčice i sve ostalo dječaci.
Usluga u hotelu je bila na visokoj razini, dvorana je bila zadovoljavajuća, odnosno svi uvjeti su bili na zadovoljavajućoj razini što je i omogućilo kvalitetan rad, dodao je Darko Kunce i nastavio:
Na Kampu smo vidjeli veliku bazu djece od 2003. do 2008. godišta, a iz te baze će se sigurno pojaviti potencijalni kandidati za reprezentaciju u budućnosti. Iz razgovora s djecom i s trenerima mislim da su djeca prezadovoljna. Napravio se jedn spoj ugodnog s korisnim jer su djeca imala radni dio, a imali su i relaksirajući dio u kojem su imali bazen u sklopu hotela, a otišlo se i do mora. Smatram da smo zadovoljili sve aspekte koje treba imati jedan ozbiljan Kamp.

Plan je Kamp proširiti na cijelo ljeto.

Inicijativa Hrvatskog košarkaškog saveza je da se Kamp proširi na cijelo ljeto, odnosno da se omogući što većem broju djece da prođu kroz nacionalni Kamp. S obzirom da smo ove godine bili limitirani brojem prijava, s obzirom da nismo imali na raspolaganju veći broj kreveta, imali smo samo dvije smjene. Naš je cilj da to napravimo kroz cijelo ljeto, ali i da napravimo i zimski Kamp za vrijeme zimskih praznika. To je jedan od planova koje namjeravamo napraviti kroz iduće dvije godine. Time će se sigurno podići razina kvalitete rada u Savezu, a samim time kasnije će biti i lakše raditi na projektu, objasnio je Kunce planove za budućnost nacionalnog Kampa.

Interes za ovogodišnji Kamp je bio velik, no zbog limitiranih mjesta prijave su stale već u lipnju.
Mislim da možemo napraviti četiri do pet smjena i to će biti manje djece po rotaciji, ali povećat će se broj smjena, dodao je Kunce.

Iskorak?
U odnosu na prošlu godinu napravio se veliki iskorak. Kamp u Biogradu dobio je dvije smjene, a broj djece se udovstručio, također se povećao i broj trenera, a to je jedan standard koji je zadovoljavajući.

Što se tiče treninga sve je jasno.
Treninzi su se uglavnom svodili na tehniku i taktiku, a to je i bilo u našem planu i programu. Naravno bilo je tu i puno igre jer najbolje je kada djeca sve prolaze opuštenije, a upravo to dobivaju kroz igranje - bilo je tu dosta djece od 10-12 godina. Najvažnije je da su treninzi bili zanimljivi i raznovrsni, to je bio jedan veliki odjek.

Za kraj ono najvažnije - na Kampu HKS-a sudjelovala su djeca iz svih županija kao što smo već rekli - od Vukovarsko-srijemske do Dubrovačko-neretvanske...

Iz svake županije je bio određeni broj djece i to je najveći dobitak ovogodišnjeg Kampa!
S obzirom kako veliki klubovi poput Cedevite, Cibone, Splita...imaju svoje Kampove, nama je bila želja da dođe što više djece iz malih klubova koji nemaju priliku sudjelovati na ovakvoj vrsti Kampa i raditi s drugom djecom iz Hrvatske, kao i uspoređivati se s njima, ali i s kvalitetnim trenerima. Kada se ta djeca vrate u svoje klubove sigurno će im ostati puno naučenog na ljetnom Kampu HKS-a, kazao je za kraj Darko Kunce.

hks-cbf.hr
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

3
6
4
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari