Dodaj komentar

Čović - Dodik: Dogovorene zajedničke strategije

ljubuski.info

Danas smo precizirali sve što bi trebali na različitim razinama vlasti raditi da ona bude potpuna, da se u vremenu do izbora vidi praktična suradnja ove dvije stranke u različitim razinama vlasti pa čak tamo i gdje nema u vlasti ove dvije strane, kazao je nakon susreta s Miloradom Dodikom Dragan Čović istaknuvši kako je ovo najbolji da se stabiliziraju odnosi u BiH.

Kaže kako su razgovarali o funkcioniranju Vijeća ministara, radu Parlamentarne skupštine te nižih razina vlasti.
Dotakli smo se tema koje smo prije stavljali sebi za zadatak kao što je funkcioniranje Ustavnog suda. Sve institucije BiH moraju raditi sukladno ustavu da nema parakativnosti bez obzira na kojoj razini i od koga bili inicirani, a činjenica je da je sve više takvih aktivnosti. Dotakli smo se i gospodarstva. Direktori elektroprivreda napravili su aktivnosti za sporazume o suradnji kad je u pitanju energetsko povezivanje RS i područja gdje djeluje Elektroprivreda HZ HB", kazao je Čović.

Predsjednik SNSD-a i RS-a Milorad Dodik izrazio je zadovoljstvo i ovim i prošlim sastancima.
Ovo je dobar primjer suradnje i toga da u kontinuitetu razgovaramo po pitanjima vrlo važnim za narode koje predstavljamo i HDZ i SNSD tu suradnju pokazuju, kazao je Dodik i dodao kako rade na tome da se suradnja podigne na veću razinu.

Ono što smo danas učinili jest upravo to da se dogovorimo tko su ljudi koji na različitim temama i institucijama kontakt osobe i da vode razgovore i dijaloge. Raduje činjenica da ne odustajemo od onoga što je naš strateški interes a to je da BiH djeluje u okviru Ustava i Daytonskog sporazuma", kazao je Dodik.

Kazao je i kako je potrebno riješiti nekoliko važnih pitanja za hrvatski narod.
To je pitanje Izbornog zakona, pitanje televizijskog kanala na hrvatskom jeziku, a tu su i pitanja da se pokušaju nametnuti neki zakoni u Vijeću ministara i da se isključe stavovi RS koji se moraju poštivati kroz djelovanje organa na razini BiH. Što se tiče Izbornog zakona predloženog od HDZ-a, on ima našu podršku jer to poboljšava i poziciju Srba u Federaciji. A zakon je neophodan imajući u vidu prakse preglasavanja, kazao je Dodik i dodao kako BiH ima šansu uspjeti i preživjeti ako dospije u status sustava koji znači da jednom narodu drugi ne mogu birati predstavnike.

Kazao je kako u RS-u pokušavaju uvažiti interese hrvatskog naroda i onog koji želi da se vrati u RS i koji se vratio.
Sama činjenica da je u vladi RS ministar za raseljene član HDZ-a govori da smo uvijek bili spremni za to. I to ćemo nastaviti raditi, kazao je Dodik i ponovio kako nije zadovoljan onima koji sjede u Vijeću ministara u ime srpskog naroda.
Oni su manipulatori koji iz sjednice u sjednicu nanose štetu RS-u, kazao je Dodik.

OSA neprijateljska organizacija

Obavještajno-sigurnosna agencija jedna je od onih institucija u kojoj postoji paralelni sustav, složni su Milorad Dodik i Dragan Čović.

Na konferenciji za medije nakon sastanka u Mostaru Dodik i Čović su odgovarali na pitanja o OSA-i. Čelnik RS-a i SNSD-a kazao je kako je OSA neprijateljska organizacija, a Čović je govorio o navodima da je njegov savjetnik za sigurnost Dario Krezić sudjelovao u otmici izvršenoj sa službenim automobilom hrvatskog člana Predsjedništva.
Dokaz da OSA ne radi svoj posao je Vaše pitanje, kazao je Čović novinaru istaknuvši kako Krezić ima njegovu potpunu potporu.

OSA je jedna od institucija države u kojoj postoji parasustav. A taj parasustav je preko vas medija plasirao informaciju kako je automobil člana Predsjedništva sudjelovao u otmici. I to je brutalna laž i osim kojekakvih pamfleta koji su puštani, korigirani, dorađeni opet kroz kojekakve portale, ja imam vrlo jasan stav oko toga. Kad je taj gospodin u pitanju, ja mu jako vjerujem. On je moj savjetnik i dok sam ja član Predsjedništva on će biti moj savjetnik za sigurnost koliko god to smetalo onima koji bi htjeli naškoditi sigurnosti hrvatskog člana Predsjedništva, kazao je Čović.

Istaknuo je kako je za njega taj predmet završen.
Samo nije završen za one koji su učinili sve da upravljaju tim procesom kroz obiteljski ili stranački, da ne kažem nacionalni koncept. Tako se danas upravlja kroz neke institucije koje bi trebale skrbiti o sigurnosti svakoga od vas ovdje pa do zadnjeg žitelja BiH. To vam je tako. Netko se može s tim slagati netko ne. Ja ovo govorim javno i jasno i i naravno da sam to kazao direktoru te agencije u društvu bošnjačkog člana Predsjedništva, kazao je Čović.

Kaže kako u ovoj državi nema privilegiranih, zaštićenih, bio to hrvatski član Predsjedništva ili njegov savjetnik.

Svi oni koji su napravili bilo kakve propuste moraju biti sankcionirani sukladno zakonu. To je suština ali ne može agencija raditi ono što je naumila, eliminirati instituciju glavnog inspektora, ne može pratiti hrvatskog člana Predsjedništva po zadatku i potrebi jedne stranke i jednog pojedinca, kazao je Čović i dodao kako bi mogao pričati o sočnim detaljima zanimljivim novinarima još 15 minuta ali da se on time ne bavi.
Do kraja stojim iza toga čovjeka. Ali je činjenica da kada god neku osobu predložimo za neko bitno mjesto u policijskoj ili obavještajnoj infrastrukturi, istog trenutka ta osoba je do kraja izložena pritisku kao što je konkretan slučaj. Automobil iz Predsjedništva BiH je čista namještaljka onih koji su mislili namjestiti jednu igru, ali nije uspjela, kazao je Čović.

Dodik je bio izričitiji o ulozi bošnjačkog člana Predsjedništva u tome.
Mislim da je Bakir Izetbegović izgubio političku snagu pa čini samo ono što mu je preostalo a to je da putem OSA-e i drugih segmenata sigurnosno-pravnog sustava, koje on kontrolira, prije svega kroz bošnjačke članove, pokušava politički s obračunati s predstavnicima srpskog i hrvatskog naroda. I to je ono što mi znamo, što radi Bakir Izetbegović kroz zloupotrebu državnog pravosuđa kojeg je doveo do potpunog apsurda, kazao je Dodik.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

8
5
8
7

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari