Dodaj komentar

Uređenjem ulice pokraj kina do 20 novih parkirališnih mjesta

ljubuski.info

Prije nekoliko mjeseci počeli su radovi na obnovi zgrade kina u Ljubuškom. To je veoma važan posao koji su Ljubušaci sa zadovoljstvom i odobravanjem dočekali i nakon što se on završi Ljubuški će dobiti odgovarajući prostor i mjesto za različite kulturne potrebe.

Radovi

Međutim, osim zgrade kina potrebno je urediti i okolni prostor kako bi slika bila potpuna, a potkraj prošlog tjedna počelo se i na tome raditi. Naime, počelo je uređenje dijela ulice u Ljubuškom u kojoj se kino nalazi.

Zatekli smo radnike i majstore poduzeća Putovi Grude, kako odvoze zemlju i razmjeraju budući sadržaj, odnosno dijelove ulice koji će se izgraditi. Zemlja se kopa i odvozi s rubnog dijela parka jer će se ulica znatno proširiti u odnosu na sadašnje stanje.

Postojeći asfaltni nogostup se diže, izgradit će se parkirališna mjesta, zatim veliki cestovni ivičnjak, razdjelna zelena površina i nogostup. I nogostup u blizini zgrade ljubuškoga kina, odnosno u obližnjoj ulici kao i razdjelna zelena površina bit će široki po dva metra, a nogostup će biti prekriven "semmelrock" kockom, istom onom koja je postavljena na nogostup od zgrade kina do UniCredit banke i dalje u toj ulici koja ide od zgrade Općine prema zgradi Agrama. Na spomenutome dijelu Ljubuškog postavit će se i ulična rasvjeta, točnije tri rasvjetna tijela, a sve to će biti u dužini 55 metara, točnije koliko iznosi širina parka - objašnjava radove na uređenju zgrade kina, odnosno ulice i okoliša pokraj zgrade ljubuškoga kina, šef gradilišta, građevinski tehničar Alen Ćutuk, zaposlenik poduzeća Putovi Grude.

Park

Razdjelna zelena površina će biti zasijana travom i ukrašena drvoredom, a kolnik će se prekriti novim asfaltnim slojem.

Dobit će se oko 20 parkirališnih mjesta i ona neće biti vezana uz potrebe kina nego će biti sastavni dio gradskog parkirališnog prostora.

Svi radovi u okolici zgrade ljubuškoga kina trebali bi biti gotovi za dva tjedna. Ovim će se zaokružiti ukupna slika toga dijela Ljubuškog koji na veliko zadovoljstvo građana krasi prelijepi park, a dodatno će ga uljepšati i zgrada kina kada obnova bude u cijelosti završena.

Ivan Kaleb | Večernji list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

6
9
8
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto