Dodaj komentar

Hercegovina je pocela izumirati jos 1990 . Polako , ali sigurno . Danas , 27 godina kasnije - od vrlih Hercegovaca - ostalo je samo - IME ! Usto , i nepismenost raste - i to u 21-om vijeku . Da li u Hercegovini ima Hercegovaca ? Ima . To je - cutljiva vecina . Kad se probudi - bit ce - "kome opanci-kome obojci !" Jedina politika za koju nije potrebna nikakva skoja , a koja sada "caruje" u Hercegovini je sadrzana samo u nekoliko rijeci : komunisti , partizani , Jugoslavija , HDZe ! I to je sve !
.
.
Ako ce uclanjenje u HDZe donijeti preporod , zasto se ne uclaniti ...? To je partija koju ste Vi izabrali i za koju glasate - i to tajno . Koja je budsucnost Hercegovine ? Nije bajna , ali nije ni izgubljena . Iseljavat ce se i dalje , jer bjeze od vas i politike koju uklapate u one rijeci : partizani , komunisti JUGa i HADEZE..Kad sam ja upisao "nizu gimnaziju" , kako se tada zvala osnovna skola , 1945 - bilo je na prostoru nove drzave - vise od 80 posto nepismenih ...Nasi gastajbajteri su dolazili kuci stalno , vracali se u Njemacku , pa su i danas , u dobrom broju , zivi i vratili se u Hercegovinu . Zive kao ljudi koji su voljeli svoj zavicaj , a Hercegovac je skitac . Njegova domovina je tamo gdje mu je bolje . Jer , domovina ocu , ne mora biti i sinu ! Domovina je mjesto gdje imas DOM , a otadzbina je tamo gdje je rodjen vas otac . Buduca domovina Hercegovaca ce biti - Evropa ! Njeni najbolji sinovi ce tamo , u EVROPI - DOSTOJNO REPREZENTIRATI SVOJ ZAVICAJ ? a njhovoj djeci ce domovina biti Evropa i svijet ! Rasplakivanje za njihovim odlacima uz kriglu jeftinog piva , samo je "hercegovacka huzdurma" , a od vrlih i cestitih Hercegovaca , nazalost - ostaje samo - IME !

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

7
1
7
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto