Dodaj komentar

Praznik demokracije u Općinskome vijeću Ljubuški

ljubuski.info

Demokracija u Ljubuškom cvate u svoj svojoj veličini, punini i pojavnosti. Tako se može reći prateći jučerašnju, sadržajno i radno iznimno bogatu 9. sjednicu OV-a Ljubuškog.

Pljuštala su pitanja vijećnika, ne samo na aktualnom satu, nego i na drugim točkama, ravnatelji javnih ustanova i poduzeća - Viktor Grbavac, iz Dječjeg vrtića, Jozo Barišić iz Centra za socijalni rad, Vedran Markotić iz JP Parkovi, ali i Ante Markić, direktor županijske Agencije za privatizaciju, imali su pune ruke posla odgovoriti na sva postavljena, ugodna i neugodna, pitanja vijećnika. Oporbeni vijećnici neke su istupe ocijenili "prepotetnim i s visoka" i kritički im dali do znanja tko je zakonodavna vlast, a tko je od Vijeća postavljeni rukovoditelj, koji mora otrpjeti i dati odgovor.

Kao gotovo uvijek, i načelniku Nevenku Barbariću postavljena su brojna pitanja, na koja je suvereno odgovarao, a po logici njegove uloge i mjesta uključivao se u tekuće rasprave.

Ante Markić, v. d. direktor županijske Agencije za privatizaciju objašnjavao je što se uradilo ili nije uradilo na privatizaciji ljubuških poduzeća: Vodoprivrednog poduzeća, Tkaonice, Agroproma (Duhanske stanice), Famosa, Sokola, hotela Bigeste, JKP Ljubuški, Veterinarske stanice, Radio Ljubuškog i drugih, i naglasio da sve ovisi od odluka županijske Vlade i završilo je tako što su vijećnici informaciju uzeli k znanju.

Viktor Grbavac je istaknuo da je u prošloj godini u uređenje i opremanje Dječjeg vrtića uloženo oko 300.000 KM, a u protekle tri godine oko 500.000 KM.

Vedran Markotić je priopćio da je u 2016. godini JP Parkovi imalo 1,136.000 KM ulaganja, a posebice je naglasio uspješno gazdovanje i odlične financijske rezultate na vodopadu "Kravica". Izvjašća o radu u 2016. i programi rada za 2017. Dječjeg vrtića, Centra za socijalni rad i JP Parkovi su usvojeni.

Vijeće je usvojilo i odluku o izmjeni i dopuni odluke o općinskom proračunu, kojom se osigurava 200.000 KM pomoći poljodjelcima za štete od mrazova i niskih temperatura, zatim odluku o izmjeni i dopuni odluke o načinu naplate parkiranja, ulasku posjetitelja i korištenju sanitarnih čvorova na vodopadu "Kravica", kao i odluku o osnivanju Zdravstvenog vijeća Ljubuški.

Ivan Kaleb | Večernji list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

6
1
5
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto