Dodaj komentar

Milenko Čuvalo - Miki (1958. - 2017.)

ljubuski.info

S tugom javljamo rodbini, prijateljima i poznanicima da je Milenko Čuvalo iz Proboja, preminuo 13. svibnja, nakon kraće bolesti u Hannoveru (Njemačka), u 59. godini života.

Milenko Čuvalo, zvan Miki, rođen je 12.10.1958. godine u Proboju (Ljubuški, BiH), kao jedinac majke Mile ČUvalo. Odrastao je u Gornjem Proboju. Poslije završene škole otišao je u vojsku, u 1991. godini uključuje se u Domovinski rat do 1995., dobivši čin zapovjednika voda. 1997. godine se iselio u Hannover (Njemačka), gdje je radio na gradilištu. Godine 2000. je upoznao buduću suprugu Milenu, s kojom se 13.6.2009. godine, na Sv. Antu, u Hannoveru i vjenčao. Godine 2012. je počeo raditi u firmi od Marka Čuvala, rođaka, u kojoj je do početka bolesti bio glavni radnik i u kojoj su ga svi respektirali i cijenili.

Početak bolesti se pokazao u svibnju 2016. godine kada je dobio moždani udar, nakon kojeg su liječnici dijagnosticirali i rak pluća. Primio je tu vijest bez pitanja i složio se s preporukama liječnika, koje su bili put kemoterapija i zračenja. Bio je borac do kraja života, prve terapije je dobro primio pa je uspio izaći iz bolnice. redovito je išao na terapiju i nije pokazao ni jedan posto nemoćnosti, već je išao sam, bez ičije pomoći, na terapiju i natrag. Bilo je čudno doktorima i radnicima u bolnici kako taj čovjek u jednom trenutku može ići sam na terapije i zračenje, a nakon toga popiti kavu i zapaliti cigaru i opet sam otići doma, ili na pola puta iskočiti u Garten.

Voljeni "Garten"

Ono što se sigurno mora spomenuti je Garten (vrt). Taj Garten u Hannover-Ellenriede Kolone Luftbad 2 mu je bio glavno mjesto života u Hannoveru, pored doma i posla. Vikendom Mikija nije trebalo tražiti doma, znalo se gdje je. Svaki rođendan ili imendan se pokušao obaviti u Gartenu, uz roštilj ili pečenje, najbolje s kruhom ispod sača. Svatko je bio pozvan tko je htio doći. Uživao je i svakoj sitnici tog Gartena, kojeg je svojim rukama obnovio i održavao. I to su bile odrednice Mikijeva karaktera, koje su, da je bio veliki radnik, a i još veći čovjek i prijatelj svakome.

Miki je čitav život pomagao drugima. Bio je srčani prijatelj svima u životu i nikada se nije odmaknuo s tog puta. Na kraju krajeva ostaje, da je bio najviše prijatelj drugom, a najmanje sebi.

Kraj života

Vrijeme u bolnici nije bilo lako, ali je do kraja to pokušao sakriti. I dala je obitelj sve od sebe olakšati mu bolove i preostalo vrijeme života. I sve su dali od sebe ne bi li mu ispunili zadnje želje. I bilo je tako kao što je htio, doveli su ga na Uskrs u njegov Garten, isjekli su prase i kruh i ručali svi skupa. Na mali Uskrs je se ponovila Mikijeva želja, ispeklo se janje i kruh i ručali su svi skupa. Na kraju Miki nije imao puno želja, ali one koje je imao bile su ispunjenje.

Miki je preminuo 13. svibnja 2017. godine. Zaspao je u miru, bez bolova.

S tim jedna poruka od ljudi koji su prošlo vrijeme bili uz Mikija, među njima obitelj Matka Čuvala, obitelj Damira Čuvala, svi suradnici firme, svi bliski prijatelji, među njima najviše Zoran Dukić, i naravno Milena. Milena mu je bila sve u životu, koja se prema njemu nije samo ponašala kao žena, već kao i majka i prijateljica.

Dragi Miki, ostati žeš nam uvijek u dobrim mislima i nedostajati ćeš nam. Znamo da ćeš i na drugom sviejtu ostat takav kakav jesi i da će Bog biti sretan, čovjeka kao tebe, primiti u svoje ruke. Zbogom.


Pokop pok. Milana Čuvala će se održati danas u 17 sati na groblju u Proboju.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

9
5
4
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari