Dodaj komentar

Kriminalci na ključnim mjestima, Čovićev savjetnik u OSA-i?

ljubuski.info

Dario Krezić, savjetnik Dragana Čovića organizirao je i sudjelovao u otmici i premlaćivanju Maria Markote, kako bi ga zastrašio i prisilio na šutnju o davanju mita za zaposlenje u policijskim agencijama u BiH. Nakon toga otišao je na posao u Predsjedništvo BiH

Eto me. Znači, signalizacija će biti blinkeri, objašnjavao je Dario Krezić svom prijatelju Oliveru Marjanoviću koji je u svom autu, tog 26. studenog 2015. godine, zatočenog držao Maria Markotu.

Nedugo potom, Krezić je, u službenom automobilu registriranom na Kabinet hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, došao na parking ispred mostarske firme SIK, gdje je zajedno sa Marijanovićem pretukao otetog Maria Markotu, kako bi ga zastrašili i prisilili na šutnju o davanju mita za zaposlenje u policijskim agencijama u BiH. Markota je svjedočio kako mu je Zoran Galić tražio mito za uposlenje u Graničnoj policiji BiH.

Krezić je ispitivao Markotu je li pričao da je Zoranu Galiću dao mito za zaposlenje u Graničnoj policiji BiH. Dario Krezić je bliski prijatelj i kršteni kum djeteta Zorana Galića, direktora Granične policije BiH. Upravo je otmica i fizički nasrtaj na Markotu bio cilj zastrašivanja zbog davanju mita Galiću za zaposlenje u Graničnoj policiji BiH. Prilikom policijskog ispitivanja Oliver Marijanović je priznao sve navedeno.

Dario Krezić se, nakon otmice i zastrašivanja Markote odvezao kući. Sutradan je već bio na poslu u Predsjedništvu BiH.

Savjetnik i otmičar

Četiri mjeseca kasnije, Županijskom tužiteljstvu Mostar Federalna uprava policije podnijela je izvještaj protiv Daria Krezića, savjetnika hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo - otmica.
Dana 26. 11. 2015. godine, oko 21.30, u mostarskom naselju Raštani, na parkingu firme SIK, Dario Krezić je, zajedno sa Oliverom Marijanovićem zvanim Keka, po prethodno planiranom dogovoru organizirao te izvršio otmicu i ograničenje slobode kretanja uz upotrebu fizičke sile i prijetnje osobe Mario Markota iz Posušja, polaznika osnovne obuke za čin policijajca u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Mostar. Sve to urađeno je uz upotrebu službenog motornog vozila u vlasništvu Predsjedništva BiH, piše, između ostalog, u policijskom izvještaju od 24. ožujka 2016. godine.

Mostarsko Tužiteljstvo, potom, optužuje Olivera Marijanovića za krivično djelo otmica, nakon čega ga Općinski sud u Mostaru, početkom travnja ove godine, osuđuje na 8 mjeseci zatvora. Čovićev savjetnik Dario Krezić nikad nije optužen, a njegovo ime i danas se nalazi na popisu savjetnika hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

U nastavku objavljujemo presretnute telefonske razgovore Marijanovića i Krezića iz kojih je jasno da je Čovićev savjetnik bio sudionik u otmici.

Jedan je već riješen

U večernjim satima, točnije u 20 sati i 52 minuta, Marijanović poziva savjetnika Krezića i izvještava ga da je odradio posao.
Jedan je već riješen, po drugog idem kod piramide. Sad se klupko odmotalo, da vidim šta je to prijatelju, izvještavao je Marijanović, nakon čega mu Krezić poručuje - nemoj ništa raditi bez mene.

Dvadesetak minuta kasnije, Krezić i Marjanović ponovo razgovaraju. Marijanović ga izvještava da ide sa onim pajdom gore, na šta mu Krezić poručuje da ga čekaju u mraku kod slika. Pet minuta poslije, Krezić poziva Marjanovića i kaže mu da će signalizacija biti blinkeri, koji su ugrađeni u službeni automobil Predsjedništva BiH.

Je l se usr'o u gaće, pita Krezić Marjanovića, misleći pritome na otetog Markotu.
Usro se, usro se u gaće. Smrdi auto na kilometar, hvali se Marijanović.

Iste noći, nakon što su ga pustili, oteti Mario Markota poslao je SMS Oliveru Marijanoviću.
Imam gadan problem. Ova moja me tražila. Vidila onako auto. U 4 sam trebao doći. Vrištala, zvala. Ne znam šta joj kažem, kune se ima sat da će ići na policiju. Starog mi zvala da me on ispituje. Ko zna šta misle čime se bavim. Bog ga jebo, pa jeste li mogli ovo imalo normalnije izvesti. Pa, nisam ja, čovječe, kriminalac i balavac neki da ja zbog tuđih sranja ovo preživljavam, glasio je SMS poslan na Marijanovićev broj 25 minuta iza ponoći.

Ne znam o čemu pričaš, druže, odgovorio je Marijanović, nakon čega je svojoj žrtvi poželio laku noć.

Kradljivac i otmičar

Policija je u tom trenutku pratila telefon Olivera Marijanovića, pa je sve uspjela dokumentirati.

Međutim, Čovićev savjetnik ostao je nekažnjen. Kao što je ostao nekažnjen i po prijavi Mostarske policije iz 1999. godine kada je počinio kazneno djelo - teška krađa. No, debeli dosjei ne smetaju čelnicima HDZ-a da upravo Daria Krezića kandidiraju za šefa mostarskog ureda Obavještajno sigurnosne agencije BiH.

Kako se doznaje, direktor OSA-e Osman Mehmedagić već vodi interne razgovore o Krezićevom postavljenju na ovu bitnu poziciju.

zurnal.info
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
1
5
4
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari