Dodaj komentar

Potvrđena optužnica protiv Miroslava Rašića zbog prijetnji odvjetniku Čiliću

ljubuski.info

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu je dana 30.3.2017. godine pod brojem T08 0 KT 0005040 16 podiglo optužnicu protiv Miroslava Rašića, rođenog 3.1.1963. godine u mjestu Dole, općina Ljubuški, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Nasilničko ponašanje iz čl. 362. st. 1. KZ F BiH, na način da je dana 13.10.2016 godine oko 15,30 sati u Ljubuškom, nakon što je prethodno sa svog telefona broj 063/…-…, uputio četiri poziva J.Č., pa kad je vidio da mu se isti ne javlja na pozive, u alkoholiziranom stanju sa koncentracijom alkohola u krvi od 0,60 g/kg, dovezao se svojim vozilom marke "Audi" Q3 na parking prostor ispred odvjetničkog ureda odvjetnika J.Č., koji se u tom momentu zajedno sa svojom suprugom I. i K. R., dovezao pred svoj ured, pa kad je J. izišao iz svog vozila, prišao je istom i obratio mu se riječima "Zašto ti mene tužiš, uništio si mi život" te kad mu je J. rekao da napusti parking i krenuo prema svom uredu, pošao je za istim, kada je J. supruga I. vidjevši da bi mogao fizički napasti njenog supruga, stala je između njih, u čemu ga nije mogla spriječiti jer je, preko njegove supruge zatvorenom šakom zamahnuo s namjerom da ga udari u predjelu glave, pa kad je J. u tom momentu uspio izmaknuti glavu, zatvorenom šakom ga je udario u lijevu stranu prsa ispod ključne kosti, pa je tako nasiljem prema drugom osobito drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio građanski mir.

Općinski sud u Ljubuškom je dana 3.4.2017. godine potvrdio predmetnu optužnicu ovog tužiteljstva.

Prema načelu pretpostavke nevinosti iz čl. 3. st. 1. ZKP-a F BiH, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja, radi čega potvrđivanjem optužnice protiv određene osobe za konkretno kazneno djelo, ne predstavlja njenu kaznenu odgovornost za počinjenje kaznenog djela, jer se krivnja počinitelja utvrđuje pravomoćnom presudom.

Županijsko tužiteljstvo
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
8
1
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari