Dodaj komentar

Ljubušaci najbolji na natjecanju iz robotike

ljubuski.info

U petak 28. travnja na natjecanju u programiranju Mbot robota koje je održano u regionalnom centru u OŠ Vladmira Pavlovića u Čapljini učenici Osnovne škole Marka Marulića u Ljubuškom, I. Paradžik, G. Ereš, F. Primorac i A. Nosić, pod mentorstvom nastavnice Zrinke Matijašević pobjedili su s osvojenih 150 bodova od mogućih 160.

Zadaci su bili sljedeći:

  • Robot je morao prijeći zadanu stazu, a da nijednim od tri kotača ne iziđe sa staze;
  • Diode na robotu su morale svijetliti rotacijskim svjetlima do kraja staze u pravilnim intervalima;
  • Robot je morao stazom doći do crnog dijela i upotrebom senzora detektirati crni dio te se zaustaviti i kretati unatrag do kraj staze.

Slijedi online kolo krajem svibnja. Nastavnici i učenicima čestitamo i želimo sreću.

OŠ Marka Marulića
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

1
6
6
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto