Dodaj komentar

Stanje sigurnosti u FBiH zadovoljavajuće

ljubuski.info

Stanje sigurnosti u oblasti kriminaliteta, javnog reda i mira u Federaciji je zadovoljavajuće za prvi kvartal ove godine. Manje je i prometnih nezgoda, kao i napada na službene osobe u odnosu na isto razdoblje prošle godine, zaključeno je na sastanku policijskih ravnatelja s područja Federacije koji je održan u Livnu.

Svi parametri koji definiraju stanje sigurnosti u Federaciji su ohrabrujući. Na sastanku je razmatrano stanje sigurnosti za prva tri mjeseca ove godine.

Evidentirano je 16 posto manje kaznenih djela u odnosu na prvi kvartal 2016. 22 posto je manje evidentiranih prekršaja iz oblasti javnog reda i mira. Prometnih nezgoda je u odnosu na prvo tromjesečje 2016. devet posto manje. Broj napada na službene osobe je manji za pet posto", izvijestio je Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije.

Iako je opće stanje ocijenjeno pozitivno, gledajući pojedinačno, zabrinjava podatak o broju samoubojstava u Hercegbosanskoj županiji. U četvrtak je u bunaru pronađena utopljena 57-godišnja osoba kod Drvara.
Ove godine smo imali već šest slučajeva samoubojstava. Dva slučaja bila su na području Kupresa, dva na području Livna te po jedan slučaj na području Bosanskog Grahova i Drvara. Radi se o petorici muškaraca i jednoj ženi. U cijeloj prošloj godini zabilježeno je osam samoubojstava, kazao je Ivica Vrdoljak, glasnogovornik MUP-a HBŽ-a

Koordinacija direktora Federalne uprave policije svaka tri mjeseca održava ovakve sastanke s policijskim ravnateljima županijskih MUP-ova.
Sljedeće izvješće o sigurnosnoj situaciji u Federaciji bit će u kolovozu ove godine.

Naša tv
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

4
2
5
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, bit ću ministar Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Što nam znači statistika? Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Nezaboravljenim braniteljima Žena iz kužine

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto